Vinařice oslavily postup jízdou na valníku

V posledním kole okresního přeboru nastoupil SK Vinařice proti SK Velké Přítočno. Protože Vinařičtí již věděli, že v dopoledním utkání zvítězil Družec v Brandýsku, nezbývalo jim nic jiného než vyhrát, aby se bodově na Družec dotáhli, zásluhou lepších vzájemných zápasů zvítězili v okresním přeboru a postoupili do IB třídy. Na první pohled nic složitého, ale jednoduché to nebylo. SK VINAŘICE - SK VELKÉ PŘÍTOČNO 3:1 (2:1).

Hosté se rozhodli, že cestu za vítězstvím domácím co nejvíce znepříjemní a zaskočení domácí se nemohli dostat do herní pohody. Ve 12. minutě přišla pro ně ledová sprcha, po rohu nepokryli veterána Holase, jenž s přehledem poslal hosty do vedení. Domácí obdržený gól probudil a začali obléhat přítočenskou bránu. Obrana hostů však všechny pokusy odrážela a co prošlo, to zlikvidoval skvělý gólman Svoboda. Jediným výsledkem byla ve 23. minutě bomba Doležala do tyče. Ve 34. minutě se konečně domácí radovali, když se uvolnil Zelenka a vyrovnal na 1:1. V této fázi již byla převaha domácích jednoznačná, ovšem hosté z mála protiútoků také zahrozili. Již se zdálo, že se do kabin půjde za nerozhodného stavu, když přišel nejhezčí moment zápasu. Vinařický Šoffer se dobrých 18 až 19 metrů od brány opřel do meruny, vymetl pavučinu z "vinglu" Svobodovy branky a domácí konečně vedli. Tento moment byl velmi důležitý, neboť hned po rozehrání rozhodčí poločas ukončil.
Druhý poločas byl jednoznačnou záležitostí domácích. Od prvních minut se usadili před přítočenským pokutovým územím, ovšem stálému tlaku chybělo důraznější zakončení. Když konečně míč skončil za Svobodovými zády, odmávl pomezní ofsajd, což vzbudilo vlnu nevole mezi domácími příznivci. Jak plynul čas, nervozita rostla na hřišti a hlavně v hledišti. Domácí již soupeře prakticky nepouštěli na svoji polovinu hřiště, ale pojistná třetí branka ne a ne padnout. Vysvobození přinesla až 76. minuta, když brankářem vyražený míč doplachtil k Dlouhému a ten mazácky z "voleje" za všeobecného jásotu přeloboval Svobodu. Utkání tím pádem bylo rozhodnuté. Domácí si již závěr zápasu pohlídali, i když sympatičtí hosté bojovali se vztyčenou hlavou až dokonce a jednou vystrašili Míška v domácí brance.
Se závěrečným hvizdem rozhodčího mohlo propuknout všeobecné veselí, neboť Vinařice slaví druhý postup v řadě a do krajské soutěže se vracejí po dlouhých pětačtyřiceti létech. Dramatické utkání, kde bojovnost převyšovala fotbalové umění, což bylo způsobeno hlavně důležitostí zápasu pro domácí a z toho plynoucí nervozity, se dvoustovce diváků určitě líbilo. Ti vytvořili utkání bouřlivou atmosféru, ovšem dosti nepřátelskou k soupeři i rozhodčím, což si ani jedni nezasloužili. O hostech již byla řeč a rozhodčí Krupička s asistenty Štětinou a Čechovským těžké utkání odřídili spolehlivě, i když byli mírně přísnější na hosty, když jim udělili tři žluté karty, kdežto domácím ani jednu.
U hřiště již bylo připravené pódium s poháry a medailemi pro okresní přeborníky. Jako první však na něj vystoupali pro ocenění hráči mladší přípravky, kteří dopoledne ve finálovém turnaji o přeborníka OFS obsadili třetí místo. Pak si již za potlesku davu přišli pro medaile a poháry vinařičtí hrdinové. Ceny předal za místní obecní úřad starosta pan Protiva a za OFS Kladno předseda STK Zatloukal s místopředsedou Červenkou. Po tradičním vítězném pokřiku a sprškách šampaňského (každý hráč "vyfasoval" lahev) vítězové nastoupili na přistavený naparáděný valník a vydali se na triumfální jízdu obcí. 

- frč -

postupbalet

Duel nabídl zajímavé situace

postuppodium

Postupová euforie

 

  


Počasí Kladno

Předpověď počasí