Kačice oslavily postup vydřenou výhrou

V posledním kole IV. třídy přijel do Kačice Slovan Dubí B. Domácí SK byl na utkání natěšený, neboť již měl v kapse postup do třetí třídy, kde naposledy působil před dlouhými sedmnácti roky. Zápas se sice nevyvíjel dle domácích představ, ale nakonec vše dopadlo jak mělo. SK KAČICE - SLOVAN DUBÍ B 2:1 (0:1).

Domácí na soupeře vlétli, aby dokázali, že nejlepším mužstvem soutěže jsou oprávněně. Jejich euforii však ochladil již v 11. minutě Hanousek, na nějž domácí obrana zapomněla a on poslal hosty do vedení. Domácí nedeprimováni pokračovali v tlaku, ale dubská brána pro ně byla zakletá, ovšem i zásluhou skvělého gólmana Buzka. Do poločasu si domácí vytvořili nejméně pět vyložených příležitostí, ale do kabin šli jako prohrávající. 
Druhý poločas byl obdobou prvního, čtvrt hodiny nepustili Kačičtí soupeře za půlku hřiště, ale co naplat, koncovka byla žalostná a neproměnili ani samostatné nájezdy. Hosté se pochopitelně začali osmělovat a několikrát pronikli na polovinu domácích, kteří byli všichni kromě brankáře stabilně nastěhováni na dubské polovině. Naštěstí rychlí domácí obránci vždy unikajícího protivníka dostihli a o míč připravili. Již se zdálo, že porážka poněkud pokazí oslavy, když v 74. minutě nepodařená střela Kolínka doskákala až před nepřipraveného brankáře a k všeobecnému překvapení skončila za jeho zády. Rozradostnění domácí se pustili do útočení s ještě větším zápalem a výsledkem byl minutu před koncem krásný vítězný gól, když střídající Moronga našel zpětnou přihrávkou volného Koubu, jenž před odkrytou bránou nezaváhal. Krátce nato rozhodčí Nykl, který velmi slušně vedené utkání odřídil bez problémů, zápas ukončil a mohlo propuknout všeobecné veselí.
Více než stovka nadšených příznivců hlasitě ocenila neutuchající snahu hráčů po vítězství a radostně slavila s nimi. Pogratulovat k úspěchu přijel i zástupce OFS Červenka, který předal hráčům pohár a medaile. Na vítězné mužstvo již před hřištěm čekal vyzdobený traktor s valníkem, což vypadá, že se stává okresním fenoménem, a odvezl je k vítězné projížďce obcí zakončené na návsi, kde probíhala oslava k 700 létům založení obce, k níž fotbalisté svým úspěchem také přispěli.    

KAČICE: Frolík - Pucholt, Kuna, Čadský (55. min. Ahopšuk), Zeman, Kindl (16. min.Pořt), Kolínek, Kouba, Pinkas (50. min. Ahopsnuk), Heller (75. min. Moronga), Kedroň (47. min. Rác)  Tren.: Tancoš.

DUBÍ B: Buzek - Bán, Doubner, Jančí, Valach (46. min. Stehlík), Řepa, Klíma, Ježek (58. min. Konrád), Hanousek, Šitner (63. min. Fiala), Králíček (72. min. Slezák) Tren.: Ludvík

- frč - 

kacicemedaile

Domácí fotbalisté převzali za celkové prvenství ve IV. třídě medaile a pohár

 

       


Počasí Kladno

Předpověď počasí