Jiří Veselý: Libušínu mám ještě co dát

Fotbalový obránce Jiří Veselý (38) splnil slib, který dal Libušínu a od příští sezony tak místo divize v SK bude kopat krajský přebor. 

Několik fotbalových pololetí se o vašem přestupu spekulovalo. Konečně se Libušín dočkal...
Kladno a Libušín jsou moje dvě fotbalové srdeční záležitosti. Vždycky jsem říkal, že se jednou vrátím do SK a z Kladna půjdu do Libušína (směje se). Do Kladna jsem před lety přišel do jeho druhé divizní sezony s cílem vybojovat postupu do ČFL. Mrzí mě, že se to mužstvu nikdy nepodařilo. Po letošním jaru jsem uznal, že jestli mám fotbalově Libušínu ještě něco užitečného dát, tak už musím teď v létě přestoupit. V SK jsem rád uvolnil místo mladým. Jenomže jsem se chtěl loučit postupem...

V tom SK zabránila velká marodka týmu. Přitom na začátku jara jste špičku tabulky atakovali...
Proto jsem neodešel v zimě. Bohužel, marodka se nám nevyprázdnila a ke všemu na ní zůstávaly opory mužstva. Ale na postup jsme měli tým i v minulých sezonách. 

Nechtělo posílit tým odjinud, než hrát každou sezonu jen s odchovanci Kladna?
Nejsem o tom přesvědčený. Myšlenka hrát o postup jen s odchovanci Kladna je dobrá. Škoda, že jsme většinu sezony nemohli hrát kompletní. Zdravé mužstvo SK nikoho cizího nepotřebovalo. Ono přivést tři čtyři hráče odjinud nemusí dělat dobrotu. K doplnění týmu ještě pár kladenských hráčů kolem je.

Ze současného kádru jste odešel vy a Radovan Kroutil. Přichází zkušený Holub a mladíček Abrham. Koresponduje to s vaší myšlenkou, že má SK pořád kladenský tým schopný bojovat o třetí ligu?
O faktických změnách v týmu podrobné informace nemám. Ano, je důležité, aby se uzdravili klíčoví hráči. Pak je stále Kladno na postup. Ovšem odchod útočníka a střelce Kroutila je citelnou ztrátou. 

Jak silnou posilu ve vás získává Libušín?
Uvidíme, doufám, že splním očekávání. Libušín posílil i jinak (usmívá se). Základem je dobrá libušínská parta, která se tam utvořila. Ale i když Libušín každý rok postupoval, v kraji to vidím na klidný střed tabulky.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí