Anketa: Kdo se stane fotbalovým mistrem světa?

Získají poprvé světový titul fotbalisté Chorvatska, nebo jejich plány překazí výběr Francie? Dnes od 17.00 hodin se v Moskvě rozhodne o novém mistru světa ve fotbale a Vaše Kladno zajímalo, koho favorizují oslovené osobnosti.

Jan Suchopárek, fotbalový trenér: Fandím Francii. Myslím, že může soupeře potrestat za standardní situace, které Chorvati moc dobře nebrání. Může rozhodnout i únava, kterou Chorvati nasbírali ve všech prodloužení. Každopádně se střetávají nejlepší týmy turnaje. 

Pavel Drsek, fotbalový trenér: Vyhraje ten, kdo si to zaslouží a dá víc gólů než soupeř. 

Jan Pejša, fotbalový trenér: Tohle bude hodně těžké finále na tipování. Osobně přeji titul Chorvatům.

Zdeněk Hašek, fotbalový trenér: Podle mého by titul měla získat Francie, protože má větší útočnou sílu.

Tomáš Marek, fotbalista: Vítězství přeji Chorvatsku. Jelikož mistrovství světa moc nesleduji, tak proto říkám, že to PŘEJI Chorvatsku. Bylo by to pro mě příjemné překvapení, že tato země dokázala být nejlepší z celé řady fotbalových velmocí na světě.

Jan Pechr, fotbalista: Vyhrají Chorvati. Budou těžit z euforie, soudržnosti celého týmu, a protože mají Modriče s Rakitičem.

Vlasta Korec, moderátor: Vyhraje Chorvatsko. Má euforickou sílu, jaderné nasazení a explozivní psychiku.

Marek Vašák, fotbalista, učitel: Na vítěze tipuji tým Francie, jelikož má vyvážené všechny řady. Dokáže skvěle bránit, ale i efektivně útočit. Útočné duo Griezmann/Giroud se perfektně doplňuje, Kanté a Pogba dobře vyplňují střed hřiště. Mbappé pak vše dokoná svou rychlostí a dravostí.

Lucie Šikolová, na mateřské: Vyhraje Francie. Myslím, že kohouti jsou přeci jen o kousek lepší. Chorvati měli slabší soupeře, Francie je lépe prověřená turnajem. Navíc Chorvati nemají tak povedené komedie na hlavách jako Francouzi, takže prostě nemohou vyhrát. Navíc Antoine Griezmann je fešák!

Martin Vejvoda, hokejový manažer: Nevím, kdo vyhraje, ale fandím Chorvatům.

Ivana Jedličková, trenérka atletiky: Vyhrají Chorvati, protože jim fandím.

Bohumil Kučera, sportovní fotograf: V případě finále Francie - Anglie bych věřil Francii. S Chorvaty (kterým od začátku turnaje fandím) bude finále naprosto nepředvídatelné a máme se na co těšit. Pokusím se věřit Modričově partě, touha po úspěchu je požene do boje, to může rozhodnout. Pokud vyhraje Francie, dopadne to dle faktické fotbalové kvality, mají osobnosti i dokáží hrát týmově.

Luděk Maulis, muzikant: Přeji Francouzům, protože před zápasem zpívají hymnu.

Roman Zeisl, hostinský: Vyhraje Chorvatsko. Oba týmy mají výborné hráče ale pro Chorvatsko je to jedinečná příležitost, která už se nikdy nemusí opakovat. Rozhodne Modrič.

Petr Klár, trenér volejbalu: Vyhrají Francouzi. Důvod? Mají skvěle propracovanou defenzivu a bohužel tím vyřadili mého favorita Belgii. Titul už si pohlídají, jelikož Chorvati neunesou psychicky tíhu finále.

Petra Svitáková, učitelka: Fandím Chorvatům, jsou mi sympatičtější. Jinak mistrovství světa nesleduji, takže mi poradila kamarádka Lenka (úsměv).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí