Zdeněk Hašek: Mladíci jsou příslibem

Má za sebou veleúspěšnou sezonu. Hostouňský Sokol dovedl na jeho historicky nejlepší umístění, druhé místo v divizi. V té nadcházející se od týmu zelenobílých čeká podobný cíl, možná i postup. Nyní je před trenérem Zdeňkem Haškem podzimní část nového ročníku. 

Jste spokojený s doplněním kádru?
Bohužel, doplnění kádru se nám nepodařilo z pohledu třech „hotových“ hráčů, kteří figurovali na seznamu posil. Do klubu přišli hráči mladí, kteří jsou v mužské kategorii nováčci. Těm musíme dát prostor na to, abychom mohli říci, zda budou platnými hráči A týmu. Odchodem Kolmistra jsme z pohledu kvality oslabili. Mladíci jsou příslibem do budoucna, ale musí na sobě hodně pracovat. 

Co v přípravě herně fungovalo a na čem se musí ještě pracovat?
V přípravě jsme se bohužel přesvědčili, že hráči z osy mužstva jsou dost často zranění nebo nemocní, a to nikdy není dobré. Vždyť začínáme sezonu bez klasického útočníka. Gajeckého trápí sval, Hájek měl horečky, Kabele, který by mohl v útoku vypomoci, má také problémy se svalem. 

Mrzí vás, že se Sokolu nenaskytla možnost hrát v nadcházející sezoně ČFL?
Moc mě to mrzí. Myslím, že jsme si to za výkony zasloužili. To, že jsme nepostoupili, je i problém v posílení hráči. Ti nekoukají na kvalitu tréninkového procesu a na systematickou práci, ale na soutěž. Proto je jednodušší sehnat kvalitu do ČFL. 

Jaký cíl jste si v prvním týmu stanovili pro podzimní část soutěže?
Předseda klubu Jiří Hondl nám na první schůzce před začátkem sezony své představy řekl, ale myslím, že v průběhu přípravy si i sám vyhodnotil, že jsou nereálné. Já mohu za sebe a kolegu Martina Čurdu slíbit, že po dobu našeho působení v Hostouni budeme mít v kádru a hlavně na hřišti hráče, kteří budou oplývat bojovností, pohybem a chutí do hry. Věřím, že i naši diváci to pochopí a klukům pomůžou. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí