Sokol je ve druhém kole poháru

Vyšehrad hnízdo sokolů nevyplenil. Pražané si z vísky u Kladna odvezli porážku 4:5 (1:3).

Vyšehrad v prvním poločase vůbec nezlobil. Gól, kterým v devatenácté minutě vyrovnal, byl na posouzení videosudího. Míč se totiž odrazil od břevna na lajnu či vlastně podle rozhodčích za lajnu... 

Domácí od první minuty nedali Pražanům nadechnout.  V 28. minutě Hájek lobem zvýšil a v závěru půle Trapp nekompromisně prostřelil z dorážky co mu stálo v cestě. 

Ještě nedozněla píšťalka k zahájení druhého poločasu a Hostouň Vegrichtem  zvýšila náskok o tři góly. Šemíci ucítili debakl a z posledních sil se snažili sokoly zmáčknout u jejich brány. Domácí v presu přece jen chybovali a dovolili Vyšehradu dostat se dvěma góly na kontakt. V té době se hrál divácky atraktivní fotbal. Střelám Kulhavého i Hájka chyběla přesnost. Na druhé straně snahu sokolů zastavil sudí odpiskáním penalty za faul na hranici vápna. Deset minut před koncem začal nový zápas, který se všem třem sudím vymkl kontrole. Pískali i co neměli a hru drobili. V poslední minutě přeci jen posoudili ruku ve vápně jak měli a Marek pečetil postup do druhého kola!

Absolutorium zaslouží právě hostouňský kapitán, který předvedl obdivuhodnou kondici a výkonem dal nejlepší příklad nejmladším spoluhráčům.

Dalšího pohárového soupeře se sokolové dozvědí příští týden. Tuto sobotu jedou k druhému diviznímu utkání do Chomutova  (10.15 h.).

Sestava Sokola: Kudrna - Kostorek, Trapp, Hanušík, Charvát, Marek, Stojka, Lohoyda, Vegricht, Hájek, Kulhavý (Obrcián, Dunderovič, Vašák, Věchtík, Viduna, Linc, Kárník). 

Diváků: 150

Jan Murárik 


Počasí Kladno

Předpověď počasí