Hostouň pořádala fotbalový kemp

Divizní Sokol Hostouň uspořádal tento týden tradiční dětský fotbalový kemp. Téměř padesáti malým fotbalistů a fotbalistkám se od pondělí do pátku, od rána do odpoledne, věnovali fotbalové osobnosti a zkušení trenéři. 

Fotbalovým návykům, dovednostem s míčem, kondičce či osobním soubojům se učily děti ve věku sedm až dvanáct let. Věnovalo se jim osm kvalifikovaných trenérů pod vedením šéfa hostouňského fotbalu malých forem Jaromíra Boháče. „Je přece jen znát, že hráči od nás, kteří trénují v našem tréninkovém systému metodiky, jsou rychlostně i technicky lépe vybavení. Ti, kteří přišli na kemp z jiných klubů, byli velmi snaživí a po dvou dnech už byste nepoznali, kdo odkud přišel, protože v tomto věku se děti velmi rychle skamarádí. Naši hosté, kteří nás v průběhu kempu navštívili, dali mladým hráčům další energii do trénování. Věřím, že co se u nás za týden hráči naučili, dokážou použít i v zápasech a v trénincích za své mateřské kluby,“ uvedl Boháč. 

Jedno odpoledne se fotbalovému potěru věnovala rovněž dvojice Matěj Chaluš z Mladé Boleslavi a Antonín Vaníček z pražských Bohemians. „Bohužel, tak parádní fotbalový kemp jsem osobně nezažil. Ale určitě by mě bavil (usmívá se). Pro děti, které se takového kempu můžou účastnit, to je jako týdenní soustředění s kvalitním fotbalovým týmem. Někdo si s míčem rozuměl víc, jiný méně a tyhle kempy mají i v těch méně talentovaných probudit chuť fotbalu dát co nejvíc,“ míní útočník „Klokanů“. 

Kemp si nenechali ujít ani zástupci hostouňského divizního týmu. „Je bezvadné, že náš klub dokáže uspořádat kemp na tak vysoké úrovni ve všech směrech. Takových akcí, při kterých se děti nejen hýbou, ale ještě dostanou do těla základy nějakého sportu, ať je co nejvíc. Příjemně mě překvapilo, kolik se kempu účastnilo dětí a některé mi udělaly radost svými fotbalovými schopnostmi,“ řekl trenér Zdeněk Hašek. 

„Líbilo se mi, že tak velkému počtu dětí se věnoval dostatek šikovných trenérů, kteří měli čas se zaměřit na jednotlivce,“ doplnil kouče kapitán Hostouně Tomáš Marek. 

Jan Murárik

kempdovednost

Dovednost s míčem je alfou a omegou fotbalu

kempfotbalovy

Fotbalový potěr navštívili také ligisté Chaluš a Vaníček

kempkapitan

Kapitán sokolů Tomáš Marek byl v kempu jednou z velkých osobností

kempkazdy

Každý den se podával vydatný oběd...

kempkemp

Kemp vedl šéf fotbalu malých forem Sokola Jaromír Boháč

kempobjevil

Kemp objevil brankářský talent pro dívčí fotbal

kempvynikajici

Vynikající trenér Hašek předával cenné rady

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí