Fotbalové drama rozhodly až penalty

Ve čtvrtém kole 4. třídy přivítal lídr tabulky Meteor Pletený Újezd na svém hřišti třetí SK Pchery. Domácí zatím neztratili ani bod, proto v utkání byli favoritem. METEOR PLETENÝ ÚJEZD - SK PCHERY 2:2 (0:0), pok. kopy: 3:2.

Role favorita domácím moc neseděla a utkání začaly lépe Pchery, jenž se lépe vypořádávaly s nerovným drnovatým terénem a udržovaly si mírnou převahu. Když se však dostaly k zakončení, létaly jejich pokusy daleko mimo brankovou konstrukci nebo je zlikvidoval pozorný brankář domácích Šíma. Mužstva využívala nového pravidla o opakovaném střídání, jež od letošního ročníku platí pro 4. třídu, což mělo více vyhovovat domácím, kteří protáčeli pět hráčů, kdežto hosté pouze dva. Do poločasové přestávky se však tato výhoda neprojevila, neboť domácí za celý poločas bránu hostů prakticky neohrozili.
Druhý poločas začali opět lépe hosté. Hned v úvodu zahrávali dva rohové kopy a po druhém z nich vznikl před brankou Pleteňáku slušný závar, ale přes spleť nohou se Pcherským nepodařilo míč do branky protlačit. O pár minut později nevyužili další šanci po špatné rozehrávce domácích. I když si hosté stále udržovali mírnou převahu, domácí se přece více začali osmělovat a v 61. minutě pěkně zaútočili po křídle, pcherská obrana podcenila přízemní přihrávku a obětavý Šťastný skluzem, před nosem brankáře Nykla, dotlačil merunu do brány. Povzbuzeni úspěchem převzali domácí na chvíli otěže a několikrát ohrozili pcherskou bránu. Po několika minutách však iniciativu zase přebrali hosté a snažili se o vyrovnání. Bohužel, trochu zapomínali na bránění a v 82. minutě museli zastavit proniknuvšího útočníka domácích těsně před pokutovým územím faulem. Nařízený přímý kop Zeisl krásně umístil do mezírky mezi zdí a tyčí. Domácí vedli 2:0 a zdálo se rozhodnuto. Ale ouha! Zapomněli, že několik minut chybějících do konce je potřeba ještě dohrát. V euforii z předpokládaného vítězství nepohlídali rozehrávku a nekrytý Vacíř s přehledem snížil na 2:1. Na nohy postavení Pcheráci vrhli vše do útoku a dezorientovaní domácí nevěděli kam skočit. Přesto se zdálo, že těsné vítězství již zůstane doma. V poslední minutě zahrávali hosté ještě rohový kop a na přetažený míč si krásně naskočil Novák a bylo to 2:2. Hosté jásali a domácí jen nevěřícně kroutili hlavami. Na pořad tak přišlo na každé straně pět pokutových kopů. První dva pokusy hostů skončily na tyčích a první dva pokusy domácích brankář Nykl vystihl, takže rozhodl třetí pokus hostů. Jeho exekutor chtěl napodobit Panenkův dloubák, jenže kopl do země, takže míč sotva doskákal k brankáři. Ostatní střelci se již nemýlili, takže alespoň bod navíc si přece jen připsali domácí.
Pětadvacítku diváků pobavila až poslední třetina zápasu, ale samotný závěr stál za to. Oboustranně slušně vedený zápas s přehledem odřídil rozhodčí Mareš.

Pl .Újezd: Šíma - Pátek, Čermák, Zeisl st., Houška, Husák, Sojka Filip, Zejsl ml., Musil, Lollok, Stehlík, Franceis, Beránek, Dychka, Sojka Lukáš, Šťastný, Novák, Kamisabadi. Tren.: Kroupa.

Pchery: Nykl - Bezděkovský, Brázda, Vacíř, Votava, Všit, Mikuš, Spousta, Sklář, Novák, Tvrdý, Juklíček, Křivánek. Tren.: Tvrdý

- frč -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí