Malé derby mezi Sokolem Hostouň a SK Kladnem se výjimečně na Stadionu Františka Kloze nehraje v sobotu, nýbrž v pátek (10.15). Trenér Sokola Zdeněk Hašek přiveze do Kladna vedoucí mužstvo divizní skupiny B.

Zápas s Kladnem je pro vás v roli trenéra Hostouně třetí v pořadí. Je malé derby z vašeho pohledu něčím výjimečným, nebo je to pro Sokol jen další běžné těžší utkání?
Určitě je to jiný zápas než ty ostatní. Geografická blízkost, působení v klubu soupeře jak moje, tak i dalších z Hostouně, postavení v tabulce, prezentace výkonu před lidmi, které znáte, to vše je předpoklad k většímu adrenalinu.

V uplynulých třech duelech nastřílel Sokol patnáct branek. O co se na hřišti SK může bohatá produktivita zastavit?
Zkušenost domácích, a to hlavně v defenzivě. Jarda Tesař chytá výborně a několikrát domácí podržel. Obranná čtyřka je spolu s Tondou Holubem velmi kvalitní, což platí i při standardních situacích. 

Bude pro vás přechod na veliké hřiště SK problém, nebo je velká plocha pro Hostouň spíše výhodou?
Velké hřiště nahrává mužstvu s kvalitou na míči. My se snažíme hrát kombinačně a diktovat tempo hry. Bude záležet, jak se nám kombinace bude dařit a co nám domácí dovolí.

Derby se přesunulo na sváteční den dopoledne. Dá se očekávat vysoká návštěva, nebo by v jiný termín přišlo více lidí, než podle vás nakonec na stadionu bude?
Já jsem rád, že se hraje v pátek. Je to začátek prodlouženého víkendu, a tak věřím, že si fanoušci udělají čas. Hodně bude záležet na počasí. Kolik přijde lidí, to se neodhaduji tipovat, ale věřím, že bude dobrá divácká kulisa. 

Jan Murárik