Derby už zítra. Gólová mašina proti obranné zdi

Na stadionu fotbalového SK se zítra odehraje páté divizní derby mezi Kladnem a Hostouní (10.15). Hosté se představí jako lídr tabulky skupiny B. 

První derby mezi Sokolem a SK v divizi se odehrálo v Kladně na podzim 2016, domácí zvítězili 2:1. Z aktérů utkání už na soupisce Hostouně chybí šestnáct fotbalistů. V zelenobílém dresu všechna absolvoval Tomáš Marek. Z SK zítra může na trávník vyběnout až jedenáct hráčů, kteří byli na soupisce Kladna při prvním duelu.  

Oba týmy se v tomto ročníku vyznačují shodně výbornou obrannou hrou včetně gólmanů. Jaroslav Tesař vychytal Kladnu v základní hrací době dvě nuly, sokolové zase mohou vybírat z kvalitní vyrovnané dvojice Kudrna - Czehowsky, přičemž druhý jmenovaný má na svém kontě rovněž dva zápasy bez obdržené branky. Oba týmy i díky tomu za sedm kol inkasovaly jen osm branek. 

Výrazný rozdíl je v současné době v produktivitě týmů. Zatímco osmý v tabulce SK dosud vsítil deset branek, sokolové jich soupeřům nasázeli celkem třiadvacet. Přitom v posledních třech duelech patnáct! Naposledy vyšli naprázdno před čtyřmi koly v Neratovicích, kde podlehli 0:1. 

Kladeňané neprohráli v základní hrací době poslední tři zápasy. Naposledy se tak stalo rovněž před čtyřmi koly v Ostrově 0:2. SK vsítil od té doby v každém kole aspoň branku, celkově pět. Nejvíce jich za tu dobu na své konto připsal David Čížek, který vede i celkovou střeleckou tabulku svého týmu se čtyřmi góly (omylem jsme mu v posledním kole v Ostré připsali pátý zásah sezony. Branku vsítil Šíma). 

V barvách Hostouně v současnosti válí nejlepší střelec B skupiny Mykhaylo Lohoyda. Ten se trefil celkem šestkrát. Na třetím místě je sokol Kamil Kulhavý s pěti brankami a osmý Štěpán Hájek se čtyřmi zásahy. Kulhavý s Hájkem se při poslední výhře Sokola nad Ostrovem 7:1 trefili dvakrát, jednu branku přidal Lohoyda. Nikdo z obou mužstev zatím na své konto nepřipsal hattrick. 

Ve vzájemných zápasech je na tom lépe Kladno, které porazilo Sokol třikrát, Hostouňští své jediné vítězství v derby zaznamenali letos na jaře, kdy ze stadionu SK odjížděli s výhrou 4:2. Branky vsítili Šíma s Kroutilem za domácí, Hájek 2, Kabele a Charvát za hosty. Zápasu na stadionu přihlíželo přes šest stovek fanoušků. Rekord derby drží zápas v Hostouni na podzim 2017. Tehdy v dešti vidělo porážku domácích 1:3 přes tisíc lidí! 

Jan Murárik

tabulepredderby

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí