Derby ovlivnil rozhodčí

Kladenský SK podlehl v malém derby Hostouni 1:2 (0:2).

Od úvodního hvizdu měli ze hry více domácí. Hostouň zvolila vyčkávací taktiku. Kladenští pálili na branku, ovšem bez gólového efektu. Skóre se změnilo až ze standardní situace hostí. Marek poslal dlouhý centr do vápna, kde nejvýše vyskočil Kulhavý. Minutu před koncem došlo k nevídané minele čárového i hlavního sudího. Hostouňští převzali míč v jasném ofsajdu a Kulhavý přidal druhý zápis. Prudké emoce protáhly konec poločasu o několik minut.

"Rozhodčí tím může způsobit ostrý průběh druhého poločasu," obával se předseda SK. Ostré souboje nechyběly, ale hrál se také fotbal. Tlak domácích pokračoval i po změně stran. V 55. minutě vykopl míč z prázdné branky Marek. Po něm minula jen těsně tyč střela z přímého kopu. V 74. minutě Tesař zneškodnil pohotovým vyběhnutím gólovku sokolů. Na protější straně minula odkrytou branku Holubova hlavička. V 85. se kladenský kapitán prosadil po zemi. Snahu o vyrovnání zmařil čárový sudí, který kladenské hráče zastavil odmávnutím neexistujícího ofsajdu. K dalším šancím nedostali čas. Bez nastavení rozhodčí ukončil zápas, aniž by se na tabuli rozsvítila 90. minuta. Utkání by slušela remíza.  

V příštím kole SK jede v sobotu do Rakovníka (10.15), Hostouň o den později hostí Nymburk (16.00).

Sestava SK: Tesař - Bartoš, Suchý,  Hanzlík, Kalina,  Holub,  Pechr,  V. Procházka, Tóth, Čížek, Šima (Nesládek, Růžička, T. Procházka, J. Procházka, Abrham, Richter, Vokoun).

Sestava Sokola: Kudrna - Vašák, Trapp, Dunderovič, Charvát - Stojka, Marek, Kulhavý, Lohoyda - Vegricht, Hájek (Czehowsky, Gajecký, Viduna, Bělíček, Kostorek, Linc, Kárník).

Diváků: 523

Jan Murárik 

 

derbypodruhe

Po druhé brance vzplály v řadách domácích oprávněné emoce 


Počasí Kladno

Předpověď počasí