Gólová úroda v Kamenných Žehrovicích

V šestém kole III. třídy skupiny A se odehrálo derby mezi Spartou Kladno a SK Kamenné Žehrovice. Derby to bylo doslova, neboť Sparta je v Žehrovicích v azylu, takže obě mužstva vlastně hrála na domácím hřišti. Dle pořadí v tabulce byla mírným favoritem Sparta, ale mezi příznivci se spíše očekávala plichta, což se ukázalo jako správný odhad. SK KAMENNÉ ŽEHROVICE - SPARTA KLADNO 3:3 (1:2), pok. kopy 1:3.

Utkání lépe začali hráči SK a kombinační hrou se dostávali na dostřel sparťanské brány. To ale bylo vše, neboť koncovka byla žalostná, a když už něco prošlo, byl na místě brankář Ecler. Sparťané se k prvnímu vážnějšímu útoku dostali až ve 23. minutě a hned udeřilo. Žehrovická obrana zapomněla v pokutovém území zcela volného Michala Osvalda, jeho první střelu brankář Širůček ( jinak hráč, jenž v brance pouze zaskakoval) stačil vyrazit, ale proti opakované ráně již byl bezmocný. Žehrovičtí nesložili zbraně a již za tři minuty se radovali oni. Bomba Čermáka se odrazila od břevna na zem a ven z branky. Asistent rozhodčího Pagáč však postřehl, že míč byl za brankovou čarou a vyrovnávací gól byl uznán. Ale ani radost Žehrovic netrvala déle než tři minuty. Jejich obrana opět zaspala a na hranici pokutového území nechala znovu volného Michala Osvalda. Ten nezaváhal a Sparta vedla 2:1. Hra se vyrovnala a ve 34. minutě  hosté mohli zvýšit, jenže střela Korytka skončila na tyči. Do konce poločasu si již Sparta vedení pohlídala.
Druhý poločas opět začal mírnou převahou domácích, ale jejich neplodná koncovka pokračovala. Sparťané se přizpůsobili a několik jejich protiútoků také k ničemu nevedlo. V 59. minutě Žehrovičtí zahrávali rohový kop a v následném závaru, kdy se kladenským fotbalistům nedařilo míč odehrát, se ten dostal k Jakubu Stehlíkovi, jenž nekompromisně propálil co mu stálo v cestě a bylo to 2:2. Od té doby se zdálo, že jsou soupeři s remízou spokojeni a fotbal začal nudit. Přišla však 80. minuta a začaly se dít věci. Sparťanský Vančata sám před bránou z voleje pálil daleko vedle. O dvě minuty později domácí Gragor vystihl, že brankář Ecler je dosti vysunutý a pěknou střelu zpoza vápna pod břevno poslal poprvé domácí do vedení. Po chvilce mohlo být ještě veseleji, jenže střela Čermáka zatřásla břevnem sparťanské brány. Všemu konec však ještě nebyl, v 88. minutě nechala domácí obrana nekrytého Pírku a ten pečetil na 3:3. Krátce nato rozhodčí Dvořák zápas ukončil k nevoli domácích, kteří se dožadovali nastavení. Následné pokutové kopy o bod navíc vyzněly jasně pro Spartu, když domácí dokázali proměnit pouze jeden ze čtyř pokusů.
Tristní návštěva dvaceti diváků věděla průměrný, ale hlavně v závěru dramatický zápas, v němž byli domácí po většinu času mírně lepší, ale o vítězství se připravili chybami v obraně. I když oni tvrdí, že největší vinu na jejich neúspěchu nese chabý výkon a nepřízeň rozhodčího Dvořáka.

K. Žehrovice: Širůček - Stehlík Pavel, Stehlík Jakub, Kašpar, Gregor, Olič (70. min. Ševčík), Janeček, Čermák, Spišiak, Novotný, Viduna. Tren.: Zahrádka

Sparta: Ecler - Osvald Luboš, Urban, Vančata, Placák (64. min. Valent), Korytko (87. min. Dvořák), Pírka, Krovoza, Šifta, Osvald Michal ( 77. min. Netrefa), Hodek. Tren.: Dvořák  

- frč -

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí