Ženy Baníku vyloupily sever a jdou do vedení!

Ve čtvrtém divizním kole narazily fotbalistky Baníku Švermov na doposud nejsilnějšího soupeře. Byl jím sloučený tým chomutovských Ervěnic a mostecké Souše.

"V dobách, kdy tyto týmy působily odděleně a my pod Baníkem Libušín, jsme většinu utkání prohráli. Nyní nás čekal zápas s ´oběma dohromady´. Prvních pár minut se hrálo opatrně, ale brzy domácí hráčky převzaly iniciativu a začaly nás přehrávat. Na velkém hřišti jsme se těžko dostávali přes polovinu hřiště a vůbec to nevypadalo, že bychom mohli na severu uspět," popisuje začátek utkání trenér Švermova Roman Zeisl.

V  21. minutě však domácí fotbalistky špatně zahrály malou domů a díky důrazné Hoffmanové se podařilo po rohu otevřít skóre. Těsně na to zlikvidovala obrovskou šanci domácích skvělá Müllerová, a to pravděpodobně rozhodlo celé utkání. "Domácí tým znejistěl a my naopak začali hrozit z brejků, kde nejvíce úřadovala rychlá Marešková. Druhou branku však po úniku přidala Landová a do šaten se šlo za stavu 2:0 v náš prospěch," pokračuje Roman Zeisl.

Ve druhém poločase sice domácí vytvořili pár závarů před soupeřovou brankou, ale nedařila se jim finální fáze a s každou nepovedenou koncovkou nabírali na nervozitě. "Závěr utkání byl hodně vypjatý, ale pak přišel závěrečný hvizd a zisk tří bodů, které nás katapultovaly právě před soupeře na první místo! Poprvé v historii tak vedeme tabulku a naše práce se začíná vyplácet. Právě s přesunem do Baníku Švermov se začalo dařit a je tak jisté, že jsme před rokem a půl udělali zásadní krok správným směrem," dodává Roman Zeisl.

Tuto neděli čeká Baník další obrovská výzva. Ještě nikdy neporazil celek z Pavlíkova. "Tým zkušených holek rok co rok drtí divizi a ač letos již dvakrát ztratil, víme, že je v tomto zápase favoritem. Také ale víme, že jestli je někdy šance je porazit, je to právě nyní! Přijďte nás podpořit od 14.00 hodin na UMT Švermov!" zve Roman Zeisl.

 

TJ BANÍK SOUŠ / ERVĚNICE - TJ BANÍK ŠVERMOV 0:2 (0:2)

Branky: 22´Tereza Hoffmannová, 42´ Lůca Landů

Baník: Müllerová M. -- Müllerová L., Hoffmanová, Cankářová, Pokorná -- Landová, Slámová "C", Vavrochová, Drmlová -- Vaníková, Nedvědová

Opakovaně střídaly: Marešková, Iljinová, Valuchová, Hejtmanská

Trenéři: Zeisl, Jakeš, Bobočko 

Vedoucí týmu: Yeskina 

Diváci: 35

Nejlepší hráčky: 1) Monika Müllerová 2) Tereza Hoffmannová 3) Lenka Müllerova

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí