Kladno srazilo Zbuzany

Kladenští fotbalisté přehráli v divizním utkání tým Zbuzan 1:0 (1:0).

Zbuzany v Kladně překvapily vlažným fotbalem. Druhý tým tabulky s nejlepším střelcem divizní skupiny B si nevytvořil tlak a v prvním poločase hrozil jen ze standardních situací. Jednu výjimečnou střelu ze hry Tesař s přehledem sobě vlastním zlikvidoval. 

Domácí se do soupeře pustili bez bázně. Obranu Zbuzan zaměstnávala s velkou chutí hrající trojice Procházka, Šíma, Čížek. Také zařídili poločasové vedení. Čížek šikovným pohybem odtáhl hráče, před Procházkou se otevřel prostor pro českou uličku a Šíma z dokonalé přihrávky poslal míč podél gólmana do sítě.

Tesař se vyznamenal i na začátku druhé půle. Skvěle přečetl centr a gólovou hlavičku vyrazil na roh. Kladenští si s chvilkovým důrazem Zbuzan poradili. Čížek s Holubem mohli navýšit skóre, ale jejich pokusy bránu minuly. Obrovskou příležitost spálil Hanzlík. Od Nesládka dostal míč za obranu, ovšem šanci promarnil střelou nad břevno. Zato absolutorium spolu se Suchým zaslouží za práci v zadních řadách.

Příští utkání SK sehraje na hřišti pražského Meteoru.

Sestava SK: Tesař - Kalina, Suchý, Hanzlík, Bartoš, Holub, Pechr, Procházka, Šíma, Čížek, V. Procházka, Nesládek (střídali Richter za Nesládka, J. Procházka za V. Procházku, Růžička za Hanzlíka).

Diváků: 186

Jan Murárik 


Počasí Kladno

Předpověď počasí