Kladno zbytečně odevzdalo dva body

Motorlet v Kladně nemusel získat ani bod. Stačilo, aby domácí pokračovali ve výkonu z prvního poločasu. Nestalo se a hosté si z Kladna do Prahy vezou hned body dva za výhru v penaltovém rozstřelu, když utkání v základní hrací době uhráli na 1:1 (0:1).

Čížek, Suchý a Holub měli v pokutovém území Pražanů v úvodních minutách duelu slibné střely, ale ujala se až ve 14. minutě ta Růžičkova. Kladenský středopolař předvedl výbornou techniku s míčem, kdy postavil do role diváků dva protihráče a míč poslal do brány podél zkoprnělého gólmana. 

Domácí byli celý poločas fotbalovější. Pro mužstvo je rovněž dobré zjištění, že na pozici stopera má trenér z čeho vybírat. Jedničku za výkon dnes totiž zaslouží Abrham, který zaskočil za Hanzlíka. A když už v prvním poločase hosté výjimečně zahrozili sólovým únikem, zastavil ho obdivuhodným sprintem jeho parťák Suchý. Kaňkou na úvodním dějství byla ignorace hlavního sudího, který za faul na Kalinu neukázal exligistovi Rajnochovi po žluté i červenou kartu.

Po obrátce začalo Kladno ospale a po zásluze za pasivní herní projev přišel trest. Hosté právě Rajnochem srovnali z přímého kopu. Když domácí konečně přidali na tempu i přesnosti přihrávek, projevila se naplno kvalita sudích v divizi. Dvě slibná sóla zcela mylně zastavil praporek pomezního a chvíli poté se spolu s hlavním shodli, že čistá ruka ve vápně nerovná se automaticky pokutový kop. To všechno stihli v závěrečné čtvrthodině zápasu.

Na střelbu z penaltové značky ovšem došlo a na rozdíl od utkání na Meteoru minulý týden, tentokrát Kladeňané v rozstřelu o dva body propadli. Třinácté kolo odehraje SK na hřišti Souše (příští sobota, 14.00).

Sestava SK: Tesař - Borák, Suchý, Abrham, Kalina, Růžička, Holub, Šíma, Čížek, Nesládek (střídali v druhém poločase Pechr za Nesládka a šestnáctiletý Tadeáš Pospíšil za Šímu, Vokoun, T. Procházka, Hanzlík, Stříška, Richter). 

Diváků: 120

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí