Fotbalistky Baníku Švermov ovládly divizi!

Úspěšnou podzimní sezonu fotbalistek Baníku Švermov zhodnotil pro Vaše Kladno trenér Roman Zeisl.

Již první rok pod Baníkem Švermov přinesl vloni hodně pozitiv. Ukázalo se, že nemáme špatný tým a umíme také bodovat. Doma jsme se stali silným týmem, venku se moc nedařilo, ale sezónu jsme považovali za úspěšnou.

Letos jsme zapracovali na rozšíření kádru. Podařilo se nám přivést Denisu Vaníkovou z Jablonce nad Nisou, která je obrovským přínosem do útoku, dvojici Cankářová - Hoffmanová z Vědomic, která skvěle funguje ve středu obrany, Lenku Mullerovou se zkušenostmi ze Slavie Praha, Moniku Mullerovou, ze které se vyklubala výborná brankářka s chutí stále na sobě pracovat a mladou Nikol Valuchovou, taktéž do branky, z Novo Kladna. Když k tomu přidáme stávající tým, vznikla solidní soupiska, ze které lze vybrat na každé utkání ideální jedenáctku.

I přes značné posílení jsme ani nedoufali v aktuální úspěch. Před sezónou jsme si dali za cíl hrát do čtvrtého místa a zúčastnit se tak na jaře play off. První utkání s nováčkem Prague Raptors nám herně nevyšlo, ale jedinou brankou jsme jej dokázali vyhrát. Doma proti Brňanům už hra byla slušná a zaslouženě jsme dokráčeli pro tři body po výhře 3:1. Bylo znát, že se holky začínají sehrávat. Ve třetím kole přijel již silnější soupeř z Mělníka. Potvrdila se skutečnost, že v soutěži nebudeme do počtu a po přesvědčivém výkonu jsme brali opět tři body po výhře 3:0. Stále s nohama na zemi jsme odcestovali do Chomutova za favoritem soutěže a lídrem tabulky. Soupeř byl sice více u míče a nebezpečnější, my však více chtěli a výhrou 2:0  jsme nejen překvapili celou divizi, ale také se vyhoupli do čela tabulky. A když nás o týden později nedokázal porazit ani výborně hrající Pavlíkov, přijali jsme skutečnost, že v této sezóně můžeme pomýšlet na velký úspěch. V dalších zápasech jsme porazili Postoloprty 7:1, znovu Raptorky 3:0 a stejným výsledkem Brňany. Po osmi zápasech tak vedeme divizi "A" se skórem 23:3. Sedmkrát jsme bodovali 100 %, jednou remizovali. 

I přes neskutečný úspěch a radost musíme zůstat skromní. Bude těžké výsledky obhájit a bodovat v play off. Pro co nejlepší umístění však uděláme maximum. Nemyslím si, že bychom s kolegy Martinem Jakešem, Alexem Bobočkem či vedoucí Oxanou Yeskinou byli kdoví jací kouči, děláme však dobré, fungující tahy, které přinášejí úspěchy. Základem bylo přesunout tým žen z Libušína někam, kde o něj bude zájem. To se povedlo. Tréninky pod kladenskou akademií taktéž pomohly. Příchod posil byl dalším klíčovým momentem a hráčky si naštěstí víceméně i lidsky porozuměly.

Za aktuální úspěch je nutné poděkovat všem hráčkám, co to spolu táhnou už několik let a konečně si mohou užívat takovéto momenty. A také všem, kteří nás podporují, realizačnímu týmu a celému Baníku Švermov! 

- red -

svermovtabule


Počasí Kladno

Předpověď počasí