Starší dorost SK Kladno smetl Motorlet

Cenné tři body přivezla devatenáctka SK Kladno. Starší dorost vyhrál na hřišti Motorletu Praha 4:2. Sedmnáctka se stejným soupeřem prohrála 1:2. Starší žáci sehráli vyrovnaná utkání s Fotbalovou akademií České Budějovice, ale oba celky nakonec prohrály. Mladší žáci do třinácti let vyhráli vysoko 9:1 nad Chomutovem, dvanáctka s ním prohrála 1:2.

Skvělé utkání mají za sebou fotbalisté SK Kladno do devatenácti let. Na hřišti Motorletu Praha vyhráli 4:2 a předvedli nejlepší výkon v sezoně. „Konečně jsme ukázali jakou má tento tým sílu. Naprosto zasloužené vítězství proti velmi kvalitnímu soupeři. Myslím, že si teď kluci budou ještě víc věřit,“ řekl Martin Hřídel, trenér Kladna.

Hráči SK Kladno do sedmnácti let sehráli na Motorletu trochu nešťastné utkání. Celý zápas soupeře přehrávali, ten je však potrestal ze dvou ojedinělých šancí a utkání vyhrál 2:1. „V začátku utkání jsme byli velmi aktivní a dobře kombinovali. Bohužel nás trochu srazila inkasovaná branka, která byla velmi laciná. V druhém poločase jsme byli lepším týmem a vypracovali si čtyři dobré příležitosti ke skórování. Bohužel bez gólového efektu,“ hodnotil kladenský trenér Jan Pejša.

 

ČLD U19 – SK Motorlet Praha - SK Kladno 2:4 (1:2) 
Branky: Šrédl 2x, Stříška, Dejčmar 
Sestava: Kindl – Dáňa (66. Hrbek), Stříška, Janda, Jizba – Kreisinger (86. Čermák), Donát, Pospíšil (65. Cimrman), Mačura (79. Šnobl) – Dejčmar (79. Prošek), Šrédl.       

ČLD U17 – SK Motorlet Praha - SK Kladno 2:1 (1:1) 
Branka: Klimt
Sestava: Cimrman - Veselý, Pospíšil, Rottner, Veiner (75. Vaňous) - Zábranský, Kolářský – Krpálek (65. Klváň), Slabý, Tung (65. Charvát) - Klimt (46. Lunger).

 

Velké téma české fotbalu jsou v poslední době Fotbalové akademie a konec jejich zakladatele Michala Prokeše. Akademií funguje v České republice zatím osm a sdružují nejlepší fotbalisty z regionu. O to cennější je, že starší žáci SK Kladno dokáží držet krok s nejlepšími týmy v nejvyšší české soutěži! O víkendu přivítali hráči do patnácti a čtrnácti let jednoho z těchto soupeřů, do Kladna přijely České Budějovice.

Starší žáci SK Kladno hráli s Českými Budějovicemi vyrovnané utkání, ale nakonec prohráli 0:1. Na velmi těžkém terénu a za nepříznivého počasí šancí nebylo mnoho, ale tu největší těsně před poločasem domácí neproměnili. V druhé půli kladenští žáci byli o něco lepším týmem, ale jedno zaváhání hosté zakončili brankou. „Klukům nemůžu nic vytknout, na těžkém terénu zápas odmakali, ale bohužel se nám nepodařilo srovnat," řekl k utkání Jan Procházka, trenér Kladna.

Vyrovnané utkání sehráli s Českými Budějovicemi i žáci SK Kladno do čtrnácti let. Po bezbrankovém poločase šli na začátku toho druhého hosté do vedení. I přes velkou snahu se domácím vyrovnat nepodařilo a přišel trest v podobě druhého gólu z penalty. „Musím kluky pochválit, snažili se hrát a s utkáním něco udělat. Nicméně nám ve hře chybí větší sebevědomí. Víme, na čem máme pracovat," řekl po utkání trenér domácích Václav Kalina.

ČLŽ U15 - SK Kladno – SK České Budějovice 0:1 (0:0) 
Sestava: Ševce - Kácl, Justra, Bartoš, Grumlík – Ricci (60.Chlumský), Holeček, Duda, Kadeřábek - Truhlář, Holas.

ČLŽ U14  - SK Kladno – SK České Budějovice 0:2 (0:0) 
Sestava: Vajshajtl (58. Vojtíšek) - Rottner (40. Kloček), Kalina, Brabec, Hoffmann - Rous, Pavlík (40. Hanuščík), Janega, Fiala, Došek (40. Mikula) - Lank (40. Korbel).

.

Jednoznačný zápas proti Junioru Chomutov odehráli mladší žáci SK Kladno do třinácti let. Od první minuty soupeře přehrávali a přidali i hodně branek. „Zápas byl od začátku zcela v naší režii a zaslouženě jsme zvítězili. Konečně se nám dařilo proměňovat šance a kluci si s chutí zastříleli,“ řekl kladenský trenér Jaroslav Hamouz.

S velmi kvalitním soupeřem z Chomutova se utkali nejmladší žáci SK Kladno. V pohledném utkání bohužel neproměnili vypracované šance a v závěru inkasovali dvě slepené branky. „Bez úspěšného zakončení se prostě nevyhrává, ale přesto musím kluky pochválit za  obrovské nasazení a chuť po výhře i s takto silným soupeřem,“ řekl Aleš Hejkal, trenér Kladna.

ČLŽ U13 – SK Kladno – Junior Chomutov 9:1 
Branky: Pavlíček 2x, Chochola, Haluza, Zoubek, Mikula, Řehoř L., Řehoř M., Hrudka
Sestava: Vojtíšek, Adam - Eška, Chochola, Řehoř L., Egrmaier, Hrudka, Požár, Hamouz, Mikula, Kozubek, Zoubek, Pavlíček, Kolka, Dvořák, Řehoř M., Haluza, Šíma, Randýsek.

ČLŽ U12 – SK Kladno - Junior Chomutov 1:2 
Branka: Pavlík
Sestava: Hejkal - Chvapil, Abrham, Kopta, Hašek, Adamus, Kolísek, Mucha, Halaj, Kubů, Pavlík, Janát, Procházka, Civín, Svoboda, Jílek.

- and -

Foto: Zuzka Vajshajtlová

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí