SK Kladno přišlo s novým projektem společných tréninků

Vychováváme společně! Mládež SK Kladno spolupracuje s dalšími týmy na výchově hráčů. Spolupráci zahájila společnými tréninky s Velvary/Bohemians 1905 a Baníkem Švermov. Týmy začaly od těch nejmenších tréninky přípravek. 

V září proběhl na stadionu Františka Kloze nábor pro děti prvních a druhých tříd. V říjnu se uskutečnily na stejném místě společné tréninky přípravek SK Kladno a Velvar, které jsou akademií Bohemians 1905. O týden později trénovaly na stadionu Františka Kloze děti Baníku Švermov. „Jsme si vědomi, že když chceme dělat mládežnický fotbal, musíme začít u těch nejmenších a vzájemně spolupracovat,“ říká Petr Maňkoš, šéftrenér přípravek SK Kladno.

Do společných tréninků se zapojili i trenéři hostujících týmů. „Trénink má samozřejmě největší přínos pro děti, které můžou poznat nové kamarády. My trenéři si vzájemně vyměňujeme informace a získáváme nové zkušenosti,“ dodal Maňkoš.

Vzájemnou spolupráci si pochvalují i rodiče, kteří mají možnost nahlédnout do zázemí druhého klubu. „Hlavně vidí, že nám jde opravdu o výchovu hráčů a ne o rivalitu mezi kluby,“ uvedl dále Petr Maňkoš. „Kulisa hlavního stadionu SK Kladno byla zážitkem pro většinu dětí i rodičů,“ liboval si Lukáš Soudek, šéftrenér akademie Bohemians 1905.

Trenérům Velvar/Bohemians 1905 i Baníku Švermov se projekt, s kterým přišlo SK Kladno, líbí a už plánují další společné tréninky. „My jsme z akce nadšeni a pozveme SK Kladno během listopadu na společný trénink k nám na umělou trávu. Chceme z toho udělat pravidelné tréninky,“ říká David Nedvěd, předseda Baníku Švermov. Podobně mluví i šéftrenér akademie Bohemians 1905 Lukáš Soudek: „Akce se povedla, trénink měl náboj a patřičnou kvalitu. Určitě to budeme opakovat napříč mládeží.“

- an -

2018 10 10 108

Momentka ze společného tréniku hráčů Bohemians 1905/Velvary a SK Kladno 2009. Foto: Roman Mareš

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí