Slavoj rozstřílel béčko Tuchlovic

V 11. kole třetí třídy skupiny A se utkaly Slavoj Kladno s AFK Tuchlovice B. Oba soupeři se pohybují ve druhé polovině tabulky, což je pro ně zklamání, neboť před soutěží měli větší ambice. Zápas byl sehrán na hřišti v Lidicích, když Slavoj ještě opravuje hřiště po letním suchu. Mírným favoritem byli hosté, ale Slavoj docela překvapil. SLAVOJ KLADNO - AFK TUCHLOVICE B 5:1 (2:1).

Utkání začal lépe Slavoj a od začátku se usadil na tuchlovické polovině. Ta s vypětím sil odvracela domácí útoky a také brankář Sklenička se několikrát zapotil. V 10. minutě však mohlo udeřit na druhé straně. Po rychlém protiútoku se k vyraženému míči dostal tuchlovický Feldman, jenže z "malého vápna" ho poslal nad branku. Slavoj pokračoval v náporu a ve 13. minutě po závaru v tuchlovickém pokutovém území skončil míč pouze na tyči branky. Skóre se měnilo až ve 20. minutě, když po vyšachování obrany poslal domácí do vedení Švandrlík. Slavoj dále převáděl pěkný fotbal a v 35. minutě se hezky ve "vápně" uvolnil Král a domácí vedli 2:0. Vypadalo  to, že do konce poločasu se již mnoho nezmění. Stačila však chvíle nepozornosti a dvě minuty před půlí rychlý protiútok zakončil tuchlovický Jiránek bombou, jenž se od břevna odrazila za brankovou čáru a na přestávku se šlo za otevřeného stavu 2:1.

Druhou půli začal opět lépe Slavoj a již v 50. minutě trefil Pletánek z přímého kopu břevno. Hosté však nesložili zbraně a pomalu začínali přebírat otěže zápasu. Náhle se začínala potit domácí obrana s brankářem Krumholcem, který včasným vyběhnutím zmařil několik sólových nájezdů hostí. Naštěstí pro domácí byli hosté s koncovkou na štíru. Rozhodlo se v 70. minutě. Po druhé žluté kartě byl vyloučen tuchlovický Kacafírek a domácí využili přesilovku hned po minutě Vaškem ke zvýšení na 3:1. A když v 75. minutě Procházka umístil "trestňák" přímo do šibenice, bylo rozhodnuto. Hosté v deseti již sílu na zvrat neměli a domácí výhru v pohodě kontrolovali. Na 5:1 pečetil pět minut před koncem Markov, jenž propasíroval balon pod brankářem a dobíhající obránce již brance nedokázal zabránit.

Pětadvacet diváků vidělo zápas celkem slušné úrovně, zasloužené vítězství Slavoje, jenž kromě dvacetiminutovky ve druhé půli měl bezpečně utkání ve své moci a jeho hráči byli na rozdíl od tuchlovických při střelecké chuti. Rozhodčí Mareš s asistentem Vítkem si se zápasem hladce poradili, v čemž jim pomohl i asistent laik Vávra ze Slavoje. Podíl na bezproblémovém průběhu měla i obě mužstva seriozním přístupem k utkání! 

Slavoj: Krumpholc - Kovář, Procházka, Feryk, Král (84. min. Vojíř), Zubek, Švandrlík, Tichý (79. min. Franek), Markov, Pletánek, Vašek. Tren.: Ančička

Tuchlovice B: Sklenička - Klír (46. min. Starenko), Lahoda, Kacafírak, Čižinský, Brázdil (46. min. Červenka), Chochola, Velc (72. min. Pilař), Jiránek (56. min. Novotný)

- frč -

 

                              Čermák,Feldman.  Tren: Muláček 

 

 

 

  


Počasí Kladno

Předpověď počasí