Dva týmy SK Kladno postoupily do finálového turnaje Ondrášovka cup

Jsou mezi nejlepšími mužstvy v republice! Starší přípravce do jedenácti let a mladším žákům do dvanácti let se podařilo postoupit z kvalifikace do finálového turnaje Ondrášovka cupu! V české lize mladšího dorostu vyhráli hráči SK Kladno nad Příbramí 3:2, devatenáctka padla na penalty. Mladší žáci smetli Vyšehrad, starší neuspěli v Mladé Boleslavi.

Parádního úspěchu dosáhli hráči SK Kladno U11 a U12. Ondrášovka cup je největší mládežnický turnaj v České republice. Napříč všemi kategoriemi se ho účastní přes 90 mužstev a SK Kladno nebude chybět v květnovém finále. Mladší žáci do dvanácti let obsadili ve své kvalifikační skupině druhé místo za Mladou Boleslaví, které stačilo k přímému postupu. „Kluci si postup po velice dobrém výkonu zasloužili. Jako rozhodující se ukázalo vítězství 2:0 nad Duklou Praha,“ řekl Marek Abraham, trenér Kladna. Starší přípravka prohrála pouze jedno utkání s Teplicemi a svou kvalifikační skupinu vyhrála. „Těší nás především herní projev týmu. Na jedničku kluci zvládli hlavně poslední utkání se silným Libercem, které jsme vyhráli 3:2,“ hodnotil kladenský trenér Josef Kučera.

O minulém víkendu pokračovaly mládeži SK Kladno ligové soutěže. Starší a mladší dorost se utkal  na domácím hřišti s Příbramí. Zatímco sedmnáctka vyhrála 3.2, devatenáctka po remíze 1:1 nezvládla penaltový rozstřel. „Každý bod se počítá, i když jsme doufali ve tři. Soupeř nás ale překvapil svou kvalitou,“ řekl Martin Hřídel, trenér SK Kladno U19. Lépe se hodnotilo utkání Janu Pejšovi, jeho svěřenci do sedmnácti let porazili Příbram 3:2: „V utkání jsme prohrávali od první minuty, ale ještě do poločasu jsme stihli skóre otočit a po přestávce navýšit. V zápase jsme předvedli řadu hezkých akcí, jen v koncovce jsme byli málo produktivní.“ 

 

ČLD U19 – SK Kladno – 1. FK Příbram 1:2 n.p. (1:1)
Branka: Pospíšil  
Sestava: Kindl - Hrbek, Stříška, Janda, Jizba (88. Mačura) - Kreisinger, Donát (51. Cimrman), Pospíšil (75. Šnobl), Čapek (81. Dáňa) - Dejčmar, Šrédl

 

ČLD U17 – SK Kladno – 1. FK Příbram 3:2 (2:1)
Branky: Slabý 2 x, Klimt
Sestava: Hrnčíř - Veselý, Pospíšil, Rottner, Veiner – Zábranský (70. Klvaň), Kolářský - Krpálek (65. Blažek), Slabý, Tung (70. Skalák) - Klimt (46. Halaj)

 

V nejvyšší soutěži starších žáků hrálo SK Kladno na hřišti Mladé Boleslavi. Kladenští hráči do patnácti let šli v utkání brzy do vedení, ale domácí dokázali výsledek ještě do poločasu otočit. „Začátek byl z naší strany výborný a zaslouženě jsme šli do vedení, ale bohužel další dvě šance jsme neproměnili. Domácí nás začali přehrávat a nakonec jsme opět odjeli domů zklamaní," řekl k utkání trenér Jan Procházka.

Ještě lepší vstup do utkání měli hráči SK Kladno do čtrnácti let. Ti vedli v Mladé Boleslavi už 2:0, přesto utkání ztratili 3:5. „S předvedenou hrou našich hráčů jsem docela spokojen, ale musíme přidat v důrazu v obranné fázi a zvýšit sebevědomí ve fázi útočné,“ řekl Martin Jícha, trenér Kladna.

 

ČLŽ U15 - FK Mladá Boleslav - SK Kladno 4:1 (2:1)
Branka: Veselý
Sestava: Ševce - Kácl, Justra, Bartoš, Heler – Ricci (68. Švestka), Herčík, Duda, Kadeřábek (51.Chlumský) – Truhlář (60.Polcar), Veselý

 

ČLŽ U14  - FK Mladá Boleslav - SK Kladno 5:3 (4:2)
Branky: Fajka, Došek, Kloček
Sestava: Vajshajtl - Fajka, Rottner (36. Lank), Brabec, Kalina - Rous (50. Vosyka), Janega (50. Korbel), Hanuščík, Hoffmann - Došek (50. Kloček), Fiala (36. Pavlík)  

.

Mladší žáci SK Kladno se představili na hřišti  Vyšehradu Praha. Hráčům do třinácti let příliš nevyšel vstup do utkání, ale postupem času zvýšili aktivitu a zaslouženě vyhráli 6.2. „Laxnost a nesoustředěnost v úvodu zápasu by se nám v dalším utkání s vedoucím Sokolovem mohla vymstít," řekl kladenský trenér Jaroslav Hamouz.

Hráči SK Kladno do dvanácti let si na hřišti Vyšehradu s chutí zastříleli a vyhrál 11:3. „Kluci měli dobré i slabší pasáže, ale zápas zvládli a mohli si vyzkoušet vše, co dělají na tréninku. I takové zápasy potřebujeme,“ řekl Aleš Hejkal, trenér Kladna.

 

ČLŽ U13 – FK Slavoj Vyšehrad - SK Kladno 2:6  
Branky: Chochola 2 x,  Zoubek, Řehoř M., Dvořák, Eška
Sestava: Vojtíšek, Adam - Eška, Chochola, Řehoř L., Egrmaier, Hrudka, Požár, Hamouz, Mikula, Kozubek, Zoubek, Pavlíček, Kolka, Dvořák, Řehoř M., Haluza, Šíma, Randýsek.

 

ČLŽ U12 – FK Slavoj Vyšehrad - SK Kladno 3:11
Branky: Procházka 4 x, Mucha 3 x, Kubů 2 x, Svoboda, Chválil
Sestava: Hejkal - Hašek, Chvapil, Adamus, Kopta, Kolísek, Mucha, Halaj, Kubů, Pavlík, Abrham, Procházka, Svoboda, Jílek.

-an-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí