"Tak jsme první, no a cooo!" znělo na Motorletu kabinou Hostouně

Hostouňský Sokol dnešní výhrou na hřišti pražského Motorletu 2:1 (0:0) udržel první místo v tabulce a stal se půlmistrem ročníku. 

Hostouňští proměnili až třetí "mečbol". K podzimní první příčce po patnáctém kole totiž potřebovali už od třináctého získat tři body. Ovšem sokolové prohráli jak ve Zbuzanech, tak doma s Meteorem a riskovali, že je na čele tabulky vystřídá například Brandýs nebo právě Zbuzany. 

Na Motorletu nedával zelenobílím takřka nikdo šanci. Vždyť do Prahy přijeli bez tří dlouhodobě zraněných hráčů základní sestavy, Marka, Trappa a Dunderoviče. Pražané proti nim poslali to nejsilnější, co mají na konci podzimu k dispozici. Mládí po boku ostřílených třicátníků. Výjimku tvořil gólman Motorletu, kterému před rokem bylo čtyřicet... A právě tenhle "dědek" zneškodnil v prvním poločase dvě hostouňské tutovky. Zvláště ta Vegrichta už už fanouškům sokola zvedala ruce nad hlavy. Domácí překvapivě těm svým v ochozech útočnou smršť nenabídli. Jedinou střelu mezi tyče lapil pozorný Czehowsky. 

Po návratu z kabin za to Hostouň vzala, zatlačila domácí k jejich šestnáctce a pod taktovkou Kabeleho s Hájkem zle Pražanům zatápěla. Po jednom z centrů do vápna sklepl míč do sítě pohotový Kostorek. Za deset minut to bylo o dvě branky, když míč na kanonýra Hájka posunul zprava Kabele. Zdálo se, že hosté mají utkání pevně ve své režii, leč brzy po druhé brance inkasovali i oni a zápas dostal dramatické kontury před oběma brankami. V závěru si mužstva vyměnila po jedné gólové šanci a rozhodčí jim ukončil podzimní část sezony. V šatně sokolů propukl zasloužený oslavný řev. 

"Kluci si pro vítězství šli od začátku utkání a také si ho zasloužili. Všichni hráli dobře a jsem rád, že to sedlo i Křižkovi na stoperu a Kostorkovi na hrotu. Výborný podzim dotáhli úspěšně do konce," chválil kouč Hostouně Zdeněk Hašek. 

Sestava Sokola: Czehowsky - Charvát, Křižka, Viduna, Vašák, Kulhavý, Lohoyda, Vegricht, Kabele, Hájek, Kostorek (Věchtík, Bělíček, Linc, Zajac, Kárník, Stojka, Kudrna). 

Diváků: 98

Jan Murárik

hostobyla

Hostouň byla po výhře hladovější


Počasí Kladno

Předpověď počasí