Obě mužstva se už těšila na rozlučku

V posledním podzimním kole třetí třídy skupiny A se utkalo B mužstvo Velké Dobré s Kamennými Žehrovicemi. ČECHIE VELKÁ DOBRÁ B - SK KAMENNÉ ŽEHROVICE 2:2 (1:2), pok. kopy 3:5. 

Utkání bylo sice stanoveno na neděli, jenže mužstva chtěla utkání přeložit na sobotu, aby se řádně mohla rozloučit s podzimní sezonou. STK OFS však žádost zamítla pro sobotní nedostatek rozhodčích. Kluby se tedy dohodly, že utkání sehrají v pátek na druhém doberském hřišti, jenž je vybaveno umělým osvětlením. Proti tomu STK nic neměla, takže zápas byl sehrán při umělém osvětlení, což byl docela pěkný zážitek.
Domácí do utkání vlétli jako tajfun a hned začali ohrožovat žehrovickou bránu. Již v 5. minutě z vyložené příležitosti nastřelil Uher tyč, ale domácí šli stejně do vedení, když odražený míč vrátil do sítě Hašek. Z vedení se však radovali necelé dvě minuty. To se v jejich pokutovém území uvolnil Spišiak a pohodlně vyrovnal. Doberské gól nedeprimoval a stále se tlačili do útoku. Žehrovická obrana pracovala dobře, přesto se však domácí dostali do několika pěkných šancí, ale jejich koncovka byla žalostná. Hosté ze zajištěné obrany vyráželi k protiútokům a v 35. minutě byli úspěšní, když pronikl obranou Bureš a hosté vedli 2:1. Do konce poločasu se již nic nezměnilo, takže se čekalo, zda domácí budou po přestávce pokračovat v tlaku a pokusí se zápas zvrátit. 
Očekávání se celkem naplnilo. Doberští měli stálou převahu, ale žehrovická obrana, dobře řízená kapitánem Stehlíkem, většinu pokusů o ohrožení branky odrážela a domácí v přemíře snahy se často dostávali do ofsajdu. Ve snaze o vyrovnání navíc otevírali obranu a hosté po rychlých brejcích měli také pár šancí, které však nedokázali využít. Již se zdálo, že všechny body pojedou do Žehrovic, když si míč přivlastnil Hašek, prošel s ním téměř přes půl hřiště a s přehledem vyrovnal. Bylo to skutečně na poslední chvíli, neboť vzápětí rozhodčí zápas ukončil.
Na řadu tak přišel rozstřel v pokutových kopech, jenž vítězi přináší bod navíc. Rozstřel je vždy loterie a pevnější nervy měli střelci Žehrovic, kteří se ani jednou nemýlili, kdežto domácí chybovali dvakrát. 
V chladném večerním počasí si do hlediště našla cestu pětadvacítka diváků, která určitě nelitovala. Na to, že se utkala mužstva z druhé poloviny tabulky, měl zápas slušnou úroveň, byl bojovný, dramatický a remíza mu slušela, byť domácí měli většinu zápasu převahu, ale hosté taktickou hrou byli nakonec krůček od vítězství. Rozhodčí Hudera s asistenty Vítkem a Volfem utkání zvládli v pohodě a ani jedno mužstvo si na jejich výkon nemůže stěžovat. 

V. Dobrá B: Pech - Kropáč, Pulec, Hamouz (46. min. Vorel), Ševčič (46. min. Blätterbauer), Hašek, Váňa (46. min. Kubr), Stolár, Škach, Uher, Volman. Tren.: Böhm

K. Žehrovice: Šíma - Stehlík, Gregor, Jeništa, Bureš, Spišiak, Kučera, Cába, Ševčík, Čermák, Olič.  Tren. Zahrádka

-frč-


Počasí Kladno

Předpověď počasí