Slavoj potrápil lídra z Libušína

Závěrečné utkání třetí třídy skupiny A  bylo sehráno v Lidicích, kde Slavoj Kladno hostil lídra tabulky Baník Libušín B. Libušín v minulém kole se štěstím vyhrál ve Svinařově, přesto byl favoritem, neboť Slavoj schytal 0:9 od Lhoty B. Favorit opět nepřesvědčil a ukazuje se, že pokud libušínské béčko není posíleno hráči z áčka, je poloviční. SLAVOJ KLADNO - BANÍK LIBUŠÍN B 1:1 (1:1), pok. kopy 0:3.

Utkání začal lépe Slavoj a hned od začátku jeho hráči kroužili kolem pokutového území hostů. Udeřilo ve 4. minutě, když se Pletánek zmocnil odraženého míče, šikovně se uvolnil a domácí vedli 1:0. Namlsaní pokračovali v obléhání libušínské brány, ale uspěšní nebyli. Velkou šanci v 9. minutě zazdil Feryk, jenž sám před brankářem ještě přihrával a bylo po šanci. Postupně se začali prosazovat také hosté, ale jejich koncovka byla žalostná. První přímá střela na domácí branku ve 30. minutě z kopačky Jana Bejbla skončila na tyči. Libušín se radoval o pět minut později, kdy pronikajícího Pucholta zastavil domácí kapitán Kovář nedovoleně a z nařízeného pokutového kopu vyrovnal Kopřiva. Chvilku předtím však domácí Feryk zmařil další šanci, když opět sám před brankářem přihrál spoluhráči do ofsajdu. Slavojáci se ještě pokusili strhnout poločasové vítězství na svou stranu, ale proti byl libušínský brankář Hejduk, jenž všechny pokusy zlikvidoval.
Druhý poločas již probíhal v režii Libušínských, když se projevila jejich lepší fyzická kondice. Tlačili se před domácí branku a vytvářeli si šance. Obrana Slavoje však pracovala dobře a velkou překážkou byl také brankář Krumholc, jenž byl několikrát úspěšný tváří v tvář libušínskému útočníkovi. Také domácí podnikli několik protiútoků, ale i na straně Libušína byl vždy na místě brankář. Poslední šance Libušínských přišla těsně před koncem, když unikl opět Pucholt, jehož však těsně před "vápnem" skosil Moutelík, jenž byl samozřejmě vyloučen. Přímý kop poslali hosté nad bránu a za chvíli rozhodčí pískl konec. Následné kopy ze značky pokutového kopu byly odbyty rychle. První tři libušínští exekutoři se nemýlili, kdežto domácí se netrefili ani jednou, první dva trefili přesně stejné místo - spojnici tyče a břevna a třetího vychytal brankář. Dále již nebylo třeba pokračovat a prémiový bod putuje do Libušína.
Zápas před 15 diváky měl slušnou úroveň a remíza je zcela zasloužená. Libušín byl lepší ve druhém poločase, ale v některých fázích poločasu prvního Slavoj favorita překvapivě přehrával a nebýt zbrklosti v zakončení mohl pomýšlet i na lepší výsledek. Trojice rozhodčích, Křenek s mladíky Absolínem a Donátem na pomezí, si se zápasem poradila velmi dobře, a když zvláště ve druhém poločase, kdy šlo do tuhého a na hřišti se občas zajiskřilo, situaci vždy zvládli s přehledem.

SLAVOJ: Krumpholc - Kovář, Vlk, Tran Trung, Tichý, Král, Vašek, Vojíř (46. min. Moutelík), Pletánek, Feryk (61. min. Švandrlík), Markov. Tren.: Ančička

LIBUŠÍN B: Hejduk - Soukup, Špalek, Dimov, Číž, Bejbl Jan, Kopřiva, Pucholt, Neuman, Šarocha, Valenta (72. min.Bejbl Tomáš). Tren.: Bejbl Tomáš 

-frč-

 

        


Počasí Kladno

Předpověď počasí