Fujdiarův pohár obhájila Ebárna

Devatenáctý ročník vyhlášeného futsalového turnaje v Kladně o Fujdiarův pohár v konkurenci devíti mužstev opět ovládla Ebárna.

Gólman vítězů Jiří Veselý se zřejmě narodil na šťastné planetě. Povoláním učitel ve svém volném čase vede jako trenér kladenský futsalový tým bez porážky druhou ligou a nyní, i když je fotbalovým stoperem, vychytal podruhé výhru Ebárně na tradičním kvalitně obsazeném turnaji. 

V základní skupině Ebárna prohrála s Finsense 0:1, aby stejného soupeře v semifinále po remíze 1:1 vyřadila na penalty. Rovněž druhé semifinálové klání mezi Hotelem a Bestem musel po výsledku 2:2 rozhodnout penaltový rozstřel. Šťastnější po něm byli hráči Hotelu. Best si poté nejtěsnějším rozdílem skóre, když Frič vymetl levou šibenici, poradil s Finsense a bral bronz. V boji o zlato vsadil Hotel spíše na útok než na bránění a Ebárna jej za to trestala. Skóre otevřel po výletu z brány kdo jiný než Veselý, jeho spoluhráči pak přidali ještě dvě přesné trefy a čestný úspěch Hotelu protlačil za Veselého záda Honza Procházka. Za jedinou kaňku na klidném průběhu turnaje může tým Krušovic. Přihlásil se, nepřijel a svou neúčast pořadateli neomluvil... 

"Turnaj jsme vzali vážně a před každým zápasem jsme se radili, co budeme hrát, a to jsme také dodrželi. Do finále jsme šli s tím, že se budu z brány vysouvat do útoku a podle situace i zakončovat. Povedlo se. Mě osobně potěšilo, že se finále hrálo korektně bez zbytečně vyhrocených emocí," usmíval se Jiří Veselý. 

"Poprvé v historii turnaje se stalo, že přihlášený tým nepřijel. Ale chod akce to prakticky nenarušilo. Kvalita turnaje má díky stále mladším hráčům vzestupnou tendenci. Dobrý dojem zanechal tým Mladé pušky. Všem zúčastněným přeji vše nejlepší v novém roce," dodal spoluorganizátor a nejstarší hráč turnaje Josef Fujdiar starší (53). 

-red-

 

fujdahraci

Hráči Hotelu ve finále více útočili, než bránili...

fujdakalinu

Kalinu v dresu Hotelu pozorují z lavičky Procházkové s Hejkalem

fujdatym

Tým Ebárny, obhájce prvního místa

fujdavasak

Vašák přebírá cenu za třetí místo Bestu

fujdavesely

Veselý na turnaji vychytal druhé prvenství v řadě...

fujdazizen

Žízeň a hlad zaháněl bufet v hale. Velký zájem byl o Reného dlouhý párek.


Počasí Kladno

Předpověď počasí