Kladenští fotbalisté vybojovali bronz

Halový turnaj v kladenské sportovní hale pro mladší přípravky ovládla Unhošť, domácí SK vybojoval třetí místo.

Vstup do turnaje se kladenským borcům vydařil, kdy se prezentovali výborným pohybem, technickými dovednostmi i pohlednými kombinacemi. První zápas proti Sokolu Holubice mohl skončit i vyšším rozdílem, než bylo konečné skóre 4:0. Tímto výkonem mladíčci pokračovali celou základní skupinu a porazili postupně týmy Uhelných skladů 4:0, SK Lhotu 4:1, kdy hosté šli do vedení a do poloviny zápasu drželi s SKK krok, a poradili si i s mladíky SK Slavie Praha po třech rychlých gólech během dvou minut, kdy na ukazateli po zápase svítilo konečné skóre 4:1.

Prvenství v základní skupině s lichotivým skóre 16:2 poslalo kladenský tým do semifinále proti Viktorii Žižkov. Aktivita v začátku utkání vyústila ve vedoucí branku SK a následně neproměnili kladenští hráči tři stoprocentní šance. A přišel trest v podobě vyrovnávajícího gólu. Od té doby převzala otěže zápasu Viktorka a utkání otočila na konečných 3:1. Jediná porážka v turnaji poslala SK do boje o třetí místo, kde se podruhé v turnaji utkal se Slavií Praha. Toto utkání již nebylo tak jednoznačné jako v základní skupině, ale kladenští borci zápas zvládli poměrem 3:2.

„Jsme rádi za každý takto povedený turnaj, kterému není co vytknout. Rádi se do Kladna zase někdy vrátíme,“ nechal se slyšet trenér Ústí nad Labem Petr Peřina. „Dobrá organizace a vysoká úroveň. Já i kluci jsme spokojeni,“ hodnotil po turnaji trenér Žižkova Honza Dus. „Děkujeme za pozvání, moje kluky i mě to bavilo. Super to bylo, jen více takových turnajů,“ hodnotil trenér Slavie David Raulín.

Poděkování směřovalo především organizátorům turnaje Michalu Zachariášovi a Romanu Pavelcovi, trenérům ml. přípravky kategorie U9. „My jsme spokojeni za celý průběh turnaje i za pozitivní ohlasy. Chtěli bychom poděkovat všem, kteří nám v celé akci pomáhali a byli její součástí. Největší dík však patří samotným hráčům a jejich trenérům,“ uzavřeli jednohlasně oba trenéři a dodali, že takový turnaj v předvánočním čase budou pořádat každý rok.

Konečné pořadí:  1. TJ Unhošť, 2. Viktoria Žižkov, 3. SK Kladno, 4. SK Slavie Praha, 5. Ústí nad Labem, 6. Sokol Holubice, 7. SK Slaný, 8. SK Lhota, 9. Sokol Stodůlky, 10. Uhelné sklady.

-red-

turmatej

Matěj Zachariáš tentokrát slávistického Tomáše Blažka nepřekonal

turmichal

Michal Zachariáš povzbuzuje svého brankáře Maxe po obdrženém gólu

turslavisti

Slávistickému gólu nezabránili Max Antonov, Jarda Táborský ani David Vejvoda...

turtrener

Trenér Zachariáš se zdraví s bývalým svěřencem Tomášem Blažkem

turtreneri

Trenéři SK (zleva) Michal Zachariáš a Roman Pavelec byli se svými svěřenci spokojeni

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí