Jiří Hondl: Trenér Pihávek naše představy naplňuje beze zbytku

Tahle trenérská rošáda na přelomu roku se dá považovat za fotbalovou bombu kladenského okresu. Dobrovolně odcházejícího Zdeňka Haška vystřídal Ivan Pihávek. Proč Sokolové, lídr divizní skupiny B, zvolili bývalého trenéra SK Kladno? Na to i jiné otázky odpovídá předseda hostouňského fotbalu Jiří Hondl.

Pro mnohé je Pihávek překvapivá volba zvláště poté, co na delší dobu zmizel z fotbalového Kladenska i z dospělého fotbalu vůbec…
Tak předně je třeba hned na úvod jasně říci, že s SK nemá naše volba nic společného. Věřím, že to může být mediálně zajímavé téma, ale žádnou senzaci bych za tím nehledal. Jdeme svou cestou. Naše představa o tom, jakého trenéra chceme do klubu přivést, byla od začátku poměrně jasná. Chtěli jsme vyprofilovanou osobnost jak po lidské, tak fotbalové stránce se zkušenostmi z profesionálního, ale také výkonnostního amatérského fotbalu. Ivan Pihávek myslím naše představy naplňuje beze zbytku. Navíc jeho ohromné plus je znalost a dobrá orientace v regionu a místním fotbalovém prostředí. Důležité pro nás rovněž bylo, aby byl trenér schopen vytvořit dobře fungující tandem s Martinem Čurdou a ostatními členy realizačního týmu. Nechceme opouštět naše současné pojetí fotbalu a herní styl, kterým se prezentujeme. 

Jak se vaše spolupráce rodila? 
Sešli jsme se večer na Silvestra u nás v klubovně. Kolem sem tam zasvištěla petarda, někde už možná naplno slavili příchod nového roku a my jsme živě debatovali o fotbale nad hrnkem kávy.

Kolik trenérů bylo ve hře?
Myslím, že teď už to není podstatné. Od osmadvacátého prosince jsme hovořili vážněji se třemi trenéry a s některými dalšími o něco málo vážněji. Ve všech případech jsem byl překvapen, jakou znalostí o hostouňském fotbale všichni disponovali. Nicméně podvědomě to od začátku směřovalo k Ivanovi. Cítil jsem z jeho strany opravdový zájem a chuť vyhrnout si rukávy. Pro začátek jsme si plácli na dva a půl roku. Chtěl jsem, aby celý realizační tým, včetně obou trenérů, měl dostatečný prostor a klid na svou práci. Na druhou stranu tím je jasně vymezena doba, kdy přijde čas bilancování.  

Stojí před trenérem Pihávkem úkol postoupit do ČFL?
Před celým realizačním týmem stojí jasný úkol vybudovat a připravit takové mužstvo, které bude konkurenceschopné pro vyšší soutěž, v tomto případě ČFL. Naše cesta není a nikdy nebude postavená na postupu za každou cenu a poté horečné výměně půlky mužstva. A na vyšší soutěž musíte být připraveni také finančně. Když se podíváte zpátky na to, jakým způsobem Hostouň šla od okresního přeboru až na vrchol divize, tak nikdy nešlo o náhodný jev. Upřímně říkám, že nevím, jestli se nám všechno tohle podaří skloubit letos, nebo o něco později, případně jestli někdy vůbec, ale také říkám, že naším cílem za splnění všech těchto předpokladů ČFL je.

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí