Lukáš Křeček dře a v práci je spokojený

Ve svém věku a při fotbalové kvalitě, jakou nesporně má, by se Lukáš Křeček (32) jistě ještě uplatnil i v těch lepších týmech třetí ligy. Sám však před touto sezonou zvolil cestu do pravidelného zaměstnání a fotbalu v krajském přeboru. V něm výrazně pomohl Slanému k druhému místu po podzimní části soutěže. 

Připomeňte po půl roce, proč jste dal přednost krajskému přeboru před profesionálním fotbalem?
Už mě omrzelo za fotbalem neustále někam dojíždět. Chci hrát takzvaně doma a po půl roce jsem se svým rozhodnutím spokojený. Ve Slaném máme výbornou partu a navíc to vypadá, že hrajeme o postup do divize (směje se). 

Řadíte váš tým mezi největší favority na postup?
Netroufám si to takhle specifikovat. Těch týmů je tam samozřejmě víc. Třeba nám to nakonec vyjde. Podle mne má kraj docela dobrou fotbalovou úroveň. Hodně týmů posílilo kvalitními hráči. S námi se o přední příčky poperou Kutná Hora, Poříčany i Vykáň. 

Máte jako klub podle vás na divizi dostačující zázemí?
Ve Slaném se divize v tomto směru může hrát okamžitě. V krajské konkurenci je u nás nejlepší fotbalový stadion. Myslím si, že i hráčsky na ni máme. Co by se mohlo zlepšit, je kvalita trávníku, v té zase tak špičkoví v kraji nejsme. Nám se podle mého názoru kvůli tomu hraje lépe venku než doma. 

Jak je váš tým poskládaný?
Jsou v něm mladí šikovní, běhaví, rychlí kluci. My starší už třeba tolik neběháme, ale zase je vhodně doplňujeme svými zkušenostmi. Hře dáváme myšlenku i řád (usmívá se). Líbí se mi, že chceme hrát fotbal.

Co o týmu Slaného ukázal podzim? 
Chybí nám střelba vítězných branek. Takových gólů jsme na můj vkus dávali na podzim málo. Hodně gólů jsme totiž stříleli v méně důležitých zápasech, jako například šest Hřebči, kterou bychom porazili i se třemi brankami a ty další tři jsme si mohli schovat na silnějšího soupeře... 

Na jakou profesi jste se v soukromém životě dal?
Dělám s partou kamarádů podlahy. Je to dřina, ale já jsem spokojený (usmívá se). 

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí