Hostouň se představila na Vyšehradě

První přípravný zápas ze zimní série dnes hostouňský Sokol sehrál na umělé trávě Vyšehradu. Třetiligovému Slavoji podlehl 1:6 (1:3).

Zranění či nachlazení nedovolily trenéru Ivanu Pihávkovi využít celý kádr Sokola. Doma tak zůstal například kapitán Marek, který se loni v létě spolu s týmem radoval z vyřazení Vyšehradu z národního poháru. Z nových tváří v kádru zaujali Hrnčíř, který přichází z Libiše a Laušman ze Zbuzan, druhého celku divizní tabulky skupiny B. 

Hostům dnes patřila úvodní dvacetiminutovka, ve které skórovali Hájkem. Ovšem poté se naplno projevilo, že herní praxi sokolové teprve startují. Vyšehrad dokázal do poločasu tři šance proměnit a k tomu zahodit pokutový kop. Na opačné straně Laušman promarnil slibné sólo.

Ve druhém poločase pokračovali Vyšehradští v ukázce proměňování šancí. Čtvrtý zásah zapsali po dlouhém sólovém úniku. Hosté hráli v téhle době už vyrovnanější partii. Přesto ještě dvakrát inkasovali. Ze strany Hostouně stojí za zmínku Křiškova bomba vedle tyče. 

"Vyšehrad s námi hrál už pátý zápas a logicky byl lepší. Nám nefungovala obrana, ale potěšilo mě, že jsme se dokázali dostat do šancí," komentoval utkání kouč Pihávek. V sobotu se sokolové střetnou v Rynholci s Libušínem (10.00).

Sestava Sokola: Pettík - Vašák, Trapp, Viduna, Kárník, Hrnčíř, Věchtík, Kabele, Kulhavý, Hájek, Laušman - (Czehowsky, Vegricht, Křiška, Charvát, Linc). 

-red-

vysehrncir

Hrnčíř v záloze nezklamal 

vyselausm

Laušman nadělal pohybem soupeři starosti 


Počasí Kladno

Předpověď počasí