Kladno jede na Meteoru bez ztráty

Kladenští fotbalisté ve čtvrtém utkání na turnaji Meteoru porazili Zbuzany 3:0 (1:0) a jsou stále bez ztráty jediného bodu.

Proti favoritovi divizní skupiny B poslal trenér Pejša na levou stranu obrany překvapivě Šímu a jeho tah se očividně vyplatit. Zbuzany chtěly hrát fotbal, což navíc Kladnu svědčí. Rychlými výpady nadělali kladenští hráči v zadních řadách soupeře vítr, ale šance ze hry neproměnili a do vedení je dostala až Čížkem proměněná penalta. Po změně stran gólman Vokoun svými zásahy jen potvrdil předpoklady, že by jednou mohl mezi tyčemi spolehlivě nahradit legendárního Tesaře. Kladno s ním v zádech Zbuzanům mnoho nedovolilo. Naopak střeleckou sterilitu divizního protivníka trestalo dalšími brankami. Čížek skóroval ze hry a Hanzlík po zahrané standardní situaci. 

"Jsem spokojený. Zapracovat v přípravě ještě musíme na rozehrávce. V některých případech hrajeme zbytečně složitě na příliš doteků. Potom často ztrácíme míče a pouštíme soupeře do protiútoků," zhodnotil výkon svého týmu trenér Jan Pejša. Kladno se příští sobotu na turnaji utká s třetiligovými Zápy (10.00).

Sestava SK: Vokoun - Borák, Hanzlík, Suchý, Šíma, Holub, Pechr, Tóth, Čížek, Pospíšil, Kraus (V. Procházka, Růžička, Krsek, Richter). 

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí