Hostouň padla s Libušínem

Hostouňští fotbalisté podlehli v přípravném utkání na umělce v Rynholci mužstvu Libušína 1:2 (1:0). 

Divizní sokolové z Hostouně mají v těle necelý měsíc tvrdé zimní přípravy a dnes sehráli druhý přípravný zápas. Po prohře na hřišti třetiligového Vyšehradu podlehli také účastníkovi krajského přeboru z Libušína. Pro ten bylo utkání v Rynholci prvním v přípravě. "My jsme se dneska potkali poprvé s balonem," upřesnil s úsměvem Jiří Veselý stav zimního nabírání kondice Libušínských. 

Mezi oběma kluby je rozdíl soutěže, ale lídr divize předvedl výkon bez ladu a skladu. Libušínští hráli od počátku zápasu chytře, vynikali souhrou mezi jednotlivými řadami a k tomu přidali častou střelbu na hostouňskou bránu. V součtu pokusů, které končily mezi třemi tyčemi, svého soupeře výrazně předčily. 

Z houstouňských střel kromě gólové Hrnčíře zaujal dvakrát Laušman. Jeho bombu v prvním poločase zastavilo břevno a ránu z voleje z malého vápna v druhé půli gólman bravurně vyrazil. Libušínští zakončovali efektivněji, spoléhali na kontry, z nichž se dvakrát prosadil Křemen.

Sokol podle programu sehraje další přípravné utkání v Rynholci příští pátek s výběrem juniorky pražské Dukly (18.00). 

"Jsem mile překvapený výsledkem i naší hrou. Mysleli jsme si, že asi dostaneme příděl. Nemám hráčům téměř co vytknout. Stojíme přesto nohama pevně na zemi a je nám jasné, že příští zápas může vypadat jinak," uvedl po utkání Martin Nový, nová tvář na postu trenéra Libušína. 

 "Odehrané zápasy beru jako své seznámení s mužstvem. Seznámení s tím, jak k dění na hřišti jednotliví hráči přistupují, jak funguje kabina. Příští týden se svým kolegou Martinem Čurdou a výborem klubu situaci vyhodnotíme. Je jasné, kde potřebujeme posílit," řekl hostouňský kouč Ivan Pihávek.

"Nerad prohrávám, ale když budeme v přípravě prohrávat a pak v prvním mistrovském utkání dáme Souši pět branek, budu s přípravou spokojený," dodal předseda klubu Jiří Hondl. 

Sestava Hostouně: Czehowsky - Věchtík, Trapp, Kříška, Charvát, Vegricht, Kabele, Kulhavý, Hrnčíř, Laušman, Hájek, (Kárník, Viduna, Vašák).

Sestava Libušína: Poračanin, Výborný, Bitengel, Veselý, Portužák, Caizl, Abrham, Křemen, Pucholt, Švec, Obradovič (Bejbl, Říčka, Kopřiva). 

Nejlepší hráči podle VK: Kabele, Laušman - Veselý, Křemen

-red-

libudve

Dvě pěkné šance Hostouně promarnil Laušman

libujedinou

Jedinou branku sokolů vsítil Hrnčíř

libuprisnejsi

Přísnější měřítko snesl u sokolů Kabele

libutakovych

Takových závarů před libušínskou bránou fanoušci mnoho neviděli...


Počasí Kladno

Předpověď počasí