Jiří Veselý: Libušín patří do horních pater tabulky

Na sklonku bohaté fotbalové kariéry odešel kopat do Libušína krajský přebor a minulý týden se svými spoluhráči slavil senzační výhru nad divizní Hostouní, ke které přispěl výborným výkonem na postu stopera. Den předtím vedl jako trenér kladenské futsalisty k "povinné" výhře nad posledním celkem. Obě události jsme s Jiřím Veselým rozebrali v krátkém rozhovoru. 

Jak vnímáte téměř po týdnu nečekanou výhru Libušína nad Hostouní v přípravném zápase?
Projevila se naše bojovnost a hráli jsme tak, jak to po nás trenér vyžadoval. Do té doby jsme míč v přípravě neviděli (směje se). Vycházeli jsme z dobrého bránění a hráli jsme spíše na brejky. Takže dobrý...

Hrál jste po dlouhé době proti diviznímu týmu. Vrátil byste se o soutěž výš?
Utkání jsem zvládl v pohodě. Jestli bych odehrál ještě i divizní zápasy, to musejí zhodnotit jiní (usmívá se).

Hostouň nasadila do útoku nováčka týmu Laušmana, kterému jste ale mnoho nedovolili...
Spíše než s Vencou Laušmanem jsme měli práci s druhým jejich útočníkem Štěpánem Hájkem. Venca si chodil pro balony hluboko do pole, kdežto Hájek byl pořád u nás, u stoperské dvojice. 

Napovídá tohle vítězství něco o současném týmu Libušína?
Dokázali jsme si, že na téhle úrovní můžeme hrát s každým. Podobně dobře nám to šlapalo na začátku sezony, jenomže pak kvůli různým vlivům, úzkým kádrem a vlastní nedisciplinovaností jsme nedosáhli po podzimu na lepší umístění. 

Chcete na jaře hrát klidný střed tabulky?
To bychom neradi. Libušín se svým kádrem patří do horních pater v tabulce krajského přeboru. 

U vás se nedá nezeptat na futsal, vaši srdeční záležitost. Váš tým v druhé lize stíhá první České Budějovice. K tomu, aby vám soupeř příliš bodově neutekl, jste podle předpokladu v minulém kole porazili poslední Legii Příbram 7:1. Nečekali jste, že vyhrajete větším rozdílem?
Já jsem spokojený. Taková utkání nejsou úplně jednoduchá. Samozřejmě jsem si přál, abychom nastříleli víc branek. Z našeho pohledu do konce soutěže musíme vyhrát úplně všechno, tedy samozřejmě i zítřejší zápas v Chomutově a České Budějovice někde zaváhat. V Ústí nad Labem vyhrály, ale je před nimi ještě těžké utkání na konci února v Jablonci, kde se snadno nevyhrává. Pokud Budějovice klopýtnou a my ne, jsme zpátky na prvním místě. 

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí