Hostouň v přípravě poprvé vyhrála a představila posilu

Sokolové z Hostouně dnes slavili první výhru v zimní přípravě. Na umělém povrchu rynholeckého areálu si poradili s pražskými Uhelnými sklady (US) 4:2 (2:0). Hostouň v utkání představila novou posilu. Ze Zbuzan přišel obránce Radek Dosoudil. Stoper se zkušenostmi například ze Slavie či Slovanu Bratislava. 

Až ve třetím přípravném zápase poznal divizní lídr pocit z vítězství. Ovšem větší část duelu spíše naznačovala, že se budou radovat Pražané. Z náskoku sokolů se rychle oklepali a agresivnějším pohybem po hřišti si vynutili dvě branky. Ovšem do poločasu, když Hostouň chtěla hrát fotbal, mohly US prohrávat i o pět gólů, kdyby jejich soupeř dokázal trefit prostor mezi tyčemi... To se povedlo jen Laušmanovi a Kabelemu.

Po změněně stran snížily "Uhelky" z penalty a poté centr do malého vápna sklepl do sítě exsokol Gajecký. Ve druhém poločase přítomné diváky fotbal téměř půl hodiny vůbec nebavil. Oba týmy hru odchodily mezi vápny. Hostouňské k závěrečnému náporu přiměla až tyč, která zazvonila za zády gólmana Kudrny. Na Pražany opět stačilo jen trochu zrychlit pohyb a už lovili další dva míče ze své sítě. Trefili se Laušman z penalty a hlavou Kulhavý. 

"Musíme dát týmu ještě trochu času, aby se dal dohromady. To samé platí i o našich posilách," poznamenala po utkání legenda hostouňského fotbalu Jan Jiras. "Vstup do utkání jsme měli velmi slušný. Pak jsme poločas dohrávali v jakémsi uspokojení. Ve druhé půli jsme měli asi pocit, že se nám nemůže nic stát. Drobné chyby přerostly ve velké a soupeř nás začal trestat. Po vyrovnání jsme zase ožili a mohli jsme dát i více než dva góly. Největší problém jsem dnes viděl v naší záloze, kde jsme nedokázali vyhrát pořádný souboj a získávat míče na svou stranu," doplnil kouč Ivan Pihávek.

Sestava Sokola: Czehowsky (Kudrna) - Vegricht, Dosoudil, Trapp, Charvát, Kabele, Bělíček (Linc), Křižka, Kulhavý, Hrnčíř, Laušman. 

-red-

uhelkysdosoud

S Dosoudilem v Hostouni počítají do stoperské dvojice k Trappovi (vpředu)

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí