Slovan nezačal zápasovou přípravu ideálně

Do zahájení okresních soutěží schází více než měsíc a Slovan Kladno si ke svému prvnímu přípravnému utkání pozval do Švermova na umělý povrch nováčka třetí třídy SK Kačici. Po vyrovnaném poločase ovšem kladenský tým podlehl soupeři 2:4 (2:2). 

Zápas překvapivě lépe začali Kačičtí a již ve druhé minutě obrana Slovanu faulovala proniknuvšího Pořta. Nařízený pokutový kop sice brankář Hnědkovský Hellerovi v pádu vykopl, ale krátce poté se k míči dostal Kouba a Kačice vedla. Nedeprimovaný Slovan se chopil iniciativy a snažil se co nejdříve vyrovnat. Jeho koncovka však byla žalostná, i když si vytvořil šance, výsledek byl nulový. To hráči Kačice využívali každé příležitosti k rychlým protiútokům a bekům Slovanu občas motali hlavu. V 18. minutě vznikl před bránou Slovanu po jednom z brejků závar a Pinkas pohotovou dorážkou zvýšil na 2:0. I přes nepříznivý stav Slovan stupňoval tlak. Kačičtí ještě v 25. minutě nastřelili břevno, ale to bylo od nich v první půli vše.
Poslední čtvrthodina zcela patřila Slovanu, který soupeře téměř nepustil na svoji polovinu hřiště. Výsledek tlaku se dostavil ve 38. minutě, kdy za pomoci kačické obrany Studenovský z úhlu snížil na 1:2, a nápor Slovanu byl korunován minutu před přestávkou, když po chybě jinak dobře chytajícího Pekla vyrovnal Bělohlávek.  

Ve druhém poločase se očekávalo pokračování náporu Slovanu, jenž trénuje již od poloviny ledna, kdežto jeho soupeř začal s přípravou až začátkem února. Opakovala se však situace z první půle. Slovan si udržoval mírnou převahu, ale bojovní Kačičtí číhali na každou příležitost k protiútoku. Dočkali se v 74. minutě, kdy obraně unikl nejlepší hráč kačických Burger a střelou ze strany přes celou bránu poslal Kačici opět do vedení. O dvě minuty později mohlo být rozhodnuto. Tentýž hráč postupoval sám na bránu Slovanu, slovanisté reklamovali ofsajd, ale jelikož se hrálo bez pomezních, docílil hráč Kačic branku, kterou rozhodčí neuznal až po upozornění kačického trenéra Petra Hellera, že ofsajd opravdu byl. Slovan se stejně jako v první půli pokusil o závěrečný nápor, jenže kačická obrana se chyb tentokrát vyvarovala. Trápení kladenského týmu ukončil v 87. minutě Burger, který po brejku pečetil na konečných 4:2 pro Kačici.
Utkání neslo všechny znaky začátku sezony a bylo vidět, že mužstva hrají první zápas se spoustou nepřesností. Přesto 25 diváků nebylo zklamáno. 

SLOVAN: Hnědkovský - Kyčák, Kulhánek, Hnízdil, Stoklasa, Portužák, Varadi, Pavlosek, Hung, Bělohlávek, Studenovský, Werner, Vondra, Šícha, Baláž, Novák. Trenér: Tauš.

KAČICE: Peklo - Pucholt, Čadský, Rác, Ahopsnuk, Burger, Kouba, Ahopšuk, Pořt, Heller J., Urbánek, Heller P., Jelínek, Pinkas. Trenér: Heller P.

František Červenka 


Počasí Kladno

Předpověď počasí