Slavoj dostal od Zichovce příděl

Účastník III. třídy Slavoj Kladno si k přípravnému zápasu na umělou trávu do Rynholce pozval nováčka okresního přeboru SK Zichovec a prohrál s ním 1:4 (1:0).

Slavoj na podzim obsadil 11. příčku a není se svým postavením příliš spokojen. Proto trénuje od konce ledna a odehrál již dva přípravné zápasy. Se Stehelčevsí remizoval 5:5 a prohrál se Švermovem 2:6. Zichovec, který je v přeboru předposlední a čeká ho boj o záchranu, neponechává nic náhodě. S přípravou začal již v polovině ledna a její součástí bylo i soustředění v Netěši u Loun. Ovšem proti Slavoji nastoupil k přípravnému zápasu poprvé. 

Zápas začal o něco lépe Slavoj, měl častěji míč na kopačkách, ovšem jeho snaha končila před pokutovým územím Zichovce. Zichovečtí se snažili o rychlé protiútoky, jen zakončení jim nevycházelo. V 16. minutě se uvolnil za hranicí pokutového území zichovecký Krček a jeho "bomba" skončila na břevnu, a přesně to samé zopakoval ve 29. minutě. V 36. minutě si nepohlídala obrana Zichovce rychlé vysunutí Švandrlíka a ten sám před brankářem nezaváhal.

Druhý poločas začal opět lépe Slavoj. Jeho bezzubá převaha trvala do 56. minuty, kdy chybu obrany Slavoje využil k vyrovnání Tygl. Neuplynula ani minuta, když po obdobné chybě poslal Zichovec do vedení Rubeš. V 62. minutě prošel obranou Slavoje jako nůž máslem Hošek. Jeho první střelu ještě brankář Krumpholc vyrazil, ale dorážka již mířila do prázdné brány a rázem to z pohledu Slavoje bylo 1:3. Střelecký účet uzavřel v 71. minutě Havlovec. Pak také zahrozili Kladenští, ale bez efektu.
Zajímavé utkání mělo na začátek sezony slušnou úroveň. Utkání se neslo v přátelském duchu, takže rozhodčí Nykl neměl s řízením žádné problémy.

SLAVOJ: Krumpholc - Kovář, Tran-Trung, Vávra, Král, Vašek, Nový, Markov, Tichý, Švandrlík, Vojíř, střídal Pražák. Trenér Ančička.

ZICHOVEC: Vokal - Pospíšil, Červenka, Dvořák, Krček, Forster, Havlovec, Vokřál, Tygl, Dragoun, Rubeš, střídali Kutil, Moravec, Hošek, Matějovič a Hájek. Trenér Hartman.

František Červenka 


Počasí Kladno

Předpověď počasí