Téměř dvacet let hájí branku fotbalového týmu Pleteného Újezdu. Nyní si Jaroslav Šíma chystá brankářské rukavice do další sezony. 

Hrajete čtvrtou třídu. Ubývá vám v klubu hráčů, nebo je o fotbal i v poslední soutěži zájem?
Co si pamatuji, tak jsme snad nikdy neměli tolik hráčů jako nyní (usmívá se). V této sezoně nás přišlo na zápas i sedmnáct. Povedlo se přitáhnout k fotbalu i mladé kluky do pětadvaceti let. To nebývalo.

Jak se to povedlo?
Dva tři hráče našel trenér, další jsme přivedli my hráči, kamarády, o kterých jsme věděli, že skončili s fotbalem jinde. Ale hraje za nás třeba i kladenský atlet. On má v tréninku volno jen ve čtvrtek a my jen ve čtvrtek trénujeme, tak se mu to prý hodí. A když o víkendu nemá závod, tak si s námi v zápase zaběhá. A musím uznat, že mu fotbal jde dobře.

Vám je přes čtyřicet. Trénujete ve svém věku pravidelně, přidáváte si?
Jsem známý tím, že třeba zimní přípravy se účastním tak dvakrát. Zdravotní stav mých kolen mně víc nedovolí. I když máme přes zimu možnost hrát na své umělce v Pleteném Újezdě, já to nedám (směje se). 

O čem je podle vás čtvrtá fotbalová třída v téhle době?
Jsme asi jedním z mála klubů, který má zrovna teď dost hráčů. Ze čtvrté třídy, která je jen pro radost z fotbalu, hráčů rychle ubývá a možná do pěti deseti let tahle soutěž na nedostatek týmů zanikne. Až skončí moje generace, nepřijdou další mladí, tak nevím, jak se postaví mužstvo pro zápas. U nás většinu mužstva tvoří kluci od pětatřiceti let výš...

-red-