Hostouňský Sokol se představil na Strahově

Fotbalová Hostouň v generálce na jarní část divize remizovala na přírodní trávě s třetiligovým Vyšehradem 1:1 (0:1). 

Strahovský trávník na stadionu Evžena Rošického měl výtečnou kvalitu a fotbalisté si mohli předčasně vyzkoušet, jak jim to na ní půjde, až po prvních jarních kolech slezou z umělého povrchu. Než se hostouňští hráči rozkoukali, lépe se na trávníku zorientoval Vyšehrad. Sokolové s novou tváří v sestavě Vojtěškem, odchovancem brněnské kopané, inkasovali v desáté minutě po rohovém kopu a nedorozumění ve vápně. Poté soupeře pustili jen do dvou vyložených šancí, které se staly kořistí gólmana Kudrny. Sami trefili nebezpečně vyšehradskou bránu jen jednou. Laušmanův gólový lob ovšem zastavil praporek pomezního. 

Po návratu z kabin si Hostouňští prostor ve vápně hlídali lépe. Jen s přihrávkami v poli, natož s finálními, se trápit nepřestali. Hra oboustranně gradovala v posledních pěti minutách. Pražané dvakrát orazítkovali konstrukci, ovšem závěrečná střela utkání patřila sokolům. Z trmy vrmy v šestnáctce vystřelila Lincova placírka a míč z ní zapadl k levé tyči. Radost zelenobílých doprovodil závěrečný hvizd sudího.

Sokolové se příští sobotu odpoledne představí v úvodním jarním kole na hřišti Souše. 

Sestava Sokola: Kudrna - Charvát, Dosoudil, Trapp, Vašák, Vojtěšek, Vegricht, Kulhavý, Kabele, Hájek, Laušman  (Viduna, Linc, Stojka, Křižka). 

-red-

vysenovou

Novou posilou sokolů je Martin Vojtěšek


Počasí Kladno

Předpověď počasí