Zpátky na nejvyšší příčku divizní skupiny B "dolétli" dnes hostouňští sokolové po domácí výhře nad Chomutovem 2:1 (2:0).

Takhle se Hostouň o výhru už dlouho nebála. Po suverénních sedmdesáti minutách, v nichž sokolové soupeře rozebírali na prvočinitele kombinačním fotbalem na jeden dotek, se na zbývajících dvacet minut domácí mužstvo takřka z umělého trávníku v Rynholci vytratilo. Ta úvodní více než hodinka diváky těšila i nutila položit kelímky s pivy na zem a tleskat předváděné hře. Chomutovští chtěli hrát a ochotně se také zapojili do vysokého tempa. Tím ovšem sokolům otevřeli prostor, na což vbrzku doplatili. Nejprve Kulhavý ještě své první sólo neproměnil, aby vzápětí po druhém výletu do vápna Severočechů předložil gólovku Vegrichtovi. Za šest minut Kulhavý, nejlepší hráč první půle, zvýšil náskok o dvě branky. Hosté o přestávce museli děkovat někomu nahoře, že to nebylo o pět...

Leč namlsaní fanoušci zelenobílých si pěkného fotbalu od svých užili po obrátce už jenom deset minut. Chomutovští na rozdíl od hostouňského týmu v tempu nepolevili. Ovšem jejich snaha vedla k pouhým dvěma střelám mezi tři tyče. Jeden únik Czehowsky bravurně zneškodnil, na střelu Gedeona, zhruba šest minut před závěrečným hvizdem i s nastavením, už byl krátký. V té době se o fanoušky Hostouně pokoušely mrákoty a někteří hledali v mobilech číslo na lázně v Poděbradech. Sokolové si totiž vinou nepřesností v rozehrávce koledovali o ztracené tři body a s nimi i o první jarní výhru. Nic na tom nezměnila ani nastřelená tyč Laušmanem, který se předtím parádně proháčkoval oběma vápny. Kdyby hosté měli k dispozici ještě deset minut, kdo ví, jak by zápas skončil... Ovšem na ty neměli nárok. Sudí správně nastavil dvě minuty a po nich se radovali domácí. Ti se po chvilkovém propadu na čtvrtou příčku vrátili do čela tabulky.

V osmnáctém kole jede divizní lídr v sobotu na hřiště Březové (16.00).

Sestava Sokola: Czehowsky - Vašák, Dosoudil (77. Viduna), Trapp, Charvát, Křižka (71. Marek), Vojtěšek, Kulhavý (92. Věchtík), Vegricht (77. Hájek), Kabale, Laušman.

-red-