Kladenští hokejisté nestačili na Pardubice a prohráli 0:5 (0:0, 0:3, 0:2).

Oba týmy nastoupily do utkání za velkého potlesku fanoušků ve vyprodaném ČEZ stadionu. Od úvodního vhazování se hrál kvalitní a rychlý hokej. Rytíři měli k dispozici dvě přesilové hry, které využít nedokázali a poté přečkali i oslabení. Do konce první třetiny branka nepadla.

Do druhé třetiny vstoupily lépe Pardubice, které proměnily přesilovou hru. Kladenští se ale dostali do tlaku, který však ke kýžené brance nevedl, ač šancí bylo mnoho. Dynamo toho dokázalo využít a z protiútoku vstřelilo druhou brankou. Domácí dál měli obrovské šance, ale platilo „nedáš, dostaneš“, za Cikánkova záda doputoval i třetí puk.

Kladnu i dnes chybělo štěstí v zakončení a jeho početní oslabení v poslední části hry opět přineslo inkasovanou branku, a to střelou jeho bývalého hráče Jana Kloze. Domácí se pokoušeli vymazat nulu na svém kontě, leč marně. Dynamo vstřelilo i pátý gól a rytíři zůstávají 120 minut bez vstřelené branky.

Třetí kolo baráže odehrají rytíři v úterý 2. dubna venku proti Budějovicím od 18.00 h.

Branky a nahrávky: 28. Hovorka (Ihnačák), 29.Machala (Horký), Kratochvil (Sýkora, Ihnačák), 53. Kloz (Poulíček), 58. Horký (Kratochvil)

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Zajíc, Nash, Kehar, Říha, Lakos, Hořava P., Svedlund – Redlich, Plekanec, Jágr – Strnad, Vampola, Melka – Zikmund, Machač, Jelínek – Kubík, Kaut, Kružík.

HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Klouček) – Eklund, Holland, Mikuš, Schaus, Porseland, Zdráhal – Kratochvil, Ihnačák, Sýkora – Rolinek, Mandát, Hovorka – Machala, Poulíček, Horký – Perret, Marosz, Kloz – Bubela.

Diváci: 5 200 (vyprodáno)

Nikola Kroupová