Hokejoví rytíři porazili doma Motor České Budějovice 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) a připisují si do tabulky první tři body.

"S těmi nemohou dneska prohrát. Vždyť nic nehrajou," usmíval se po první třetině spokojený Zdeněk "Bača" Hrabě starší. Co ho k téhle úvaze vedlo?  Předně uvolněný výkon domácích, kteří po dvou extraligových lekcích nastoupili proti starému známému soupeři. Ten rytíře ohrožoval jen z přesilových her. Ti se dostávali do šancí i v plném počtu hráčů na ledě. A byli konečně za snahu odměněni prvním barážovým gólem z hole Melky. 

"Nedáváme góly. Jsme lepší, ale zbytečně se strachujeme o výsledek," povzdechl si do desáté minuty druhé periody Milan "Balík" Nový. V těch následujících deseti minutách už křičel góól podruhé. To když od modré prostřelil gólmana Nash. "Tohle byl hodně důležitý gól. Bál jsem se, že by Budějovice mohly vyrovnat a ještě to otočit, i když se mi dneska zdají unavené," konstatoval Jaroslav "Ťapina" Vinš a dodal, že na jihu Čech je šance výhru zopakovat, protože to Motor ve snaze nezklamat otevře.

V závěrečné třetině se ráz hry nezměnil. Fanoušci se mohli z promarněných šancí uvzdychat a rytíři z téhož ukroutit hlavami. Nejvíce asi po Jágrově úniku a nastřelené tyči... 

V paralelním utkání vyhrály Pardubice v Chomutově a zdá se, že o tom, kdo je v extralize doplní, se rozhodne jen ve zbývající trojici barážové skupiny. V ní je mezi druhým Chomutovem až po čtvrtý Motor minimální bodový rozdíl. Další barážový zápas sehraje Kladno v pátek 5. dubna v Č. Budějovicích (17.30).

Branky a nahrávky: 12. Melka (Nash), 36. Nash (Plekanec, Lakos)

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Kehar, J. Říha, Zajíc, Nash, P. Hořava, Lakos – Zikmund, Plekanec, Jágr – J. Strnad, Vampola, Redlich – Svedlund, Machač, Melka – Š. Bláha, T. Kaut, Hajný – Jelínek.

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Pavlin, Pýcha, Plášil, Kutlák, M. Jandus, Vydarený, Kachyňa – Z. Doležal, R. Přikryl, Karabáček – Endál, Gilbert, M. Novák – Doktor, Heřman, Čermák – Babka, Dančišin, Beránek.

-red-