Porážku z prvního vzájemného utkání v Chomutově dnes (16.00) chtějí odčinit na svém stadionu hokejoví rytíři. V tabulce má Kladno před Chomutovem náskok dvou bodů. 

"Škoda, že jsme u nich neproměnili šance. Dvě třetiny jsme byli lepší. Líp nám to jezdilo, ale hokej se hraje na góly a ty jsme v Chomutově nedali. Chomutov, s respektem k soupeři, je hratelný," uvedl pro Vaše Kladno útočník rytířů Ladislav Zikmund. 

Chomutovští si v posledních dvou zápasech hokejové sebevědomí příliš nezvedli. S Pardubicemi totiž prohráli 1:5 a 0:7. Předtím prohráli v Českých Budějovicích 4:5 po samostatných nájezdech. V individuálních statistikách nemají zatím piráti lídra mezi střelci. Sedm branek vsítilo sedm hráčů. Mezi asistenty mají jen Klhůfek, Duda a Sklenář podíl na dvou brankách. Nejtrestanější jsou Duda se Svobodou. Oba nasbírali shodně šest trestných minut. 

Kladenští sehráli dvě poslední utkání s Českými Budějovice, obě vyhráli a nastříleli v nich šest branek. Nejvíce Redlich (2), mezi asistenty si nejlépe vedou Plekanec se Strnadem. Oba ve čtyřech duelech přihráli na dvě branky. Na trestné lavici nejdéle ze všech rytířů, po čtrnácti minutách, proseděli Vampola s Kautem. 

-red-

tabule4