Kladenští hokejisté porazili v dramatickém zápase Chomutov 4:3 (2:3, 1:0, 1:0).

Úvod zápasu se rytířům vůbec nepovedl. Vinou jejich individuálních chyb Chomutov po šesti minutách vedl 3:0 (hattrick Klhůfka). Domácí hokejisté se ale dál snažili a ke snížení jim pomohla přesilová hra 5 na 3 a následně proměněná početní (5 na 4) výhoda střelou Jágra. Náhle byli rytíři zpátky ve hře a snažili se vyrovnat stav do odchodu do kabin. To se nepovedlo a Kladenští po první třetině prohrávali 2:3.

Ve druhé třetině měli rytíři navrch. Ačkoliv tohle dějství ztratilo kvalitu a zdálo se, že Chomutovu dochází síly, měli domácí k dispozici hodně střel a šancí, ale trefit se dokázali až pár minut před koncem prostřední dvacetiminutovky.

Kladno v tlaku pokračovalo i v posledním dějstvím a Martin Kehar poslal domácí poprvé v dnešním utkání do vedení. Tohle byl velký obrat Kladna! Domácí hokejisté dokázali otočit zápas, přečkali obrovský tlak minutu před koncem a vyprovodili piráty domů s prázdnou.

Šesté kolo Rytíři odehrají v úterý 9. dubna venku proti Pardubicím od 18.00 h.

Branky a nahrávky: 12. Zikmund (Jágr, Plekanec), 13. Jágr (Plekanec) 37. Kaut (Lakos), 43. Kehar (Zikmund) – 2. Klhůfek (Růžička), 5. Klhůfek, 7. Klhůfek (Růžička, Sklenář)

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Kehar, Říha, Zajíc, Nash, Hořava, Lakos – Zikmund, Plekanec, Jágr – Strnad, Vampola, Redlich – Svedlund, Machač, Melka – Bláha, Kaut, Hajný – Jelínek.

Piráti Chomutov: Peters (Pavlát) – Jank, Flemming, Kovář, Knot, Dietz, Štich, Trefný – Sklenář, Růžička, Klhůfek – Koblasa, Huml, T. Svoboda –Tomica, Vantuch, Duda – Dlouhý, Šťovíček,Chrpa

Diváci: 5015

Nikola Kroupová

 

chomslaka

Cikánkovi se zlomila hůl a...

chomslako

...s Lakosovou hokejkou po chvíli dostal gól