Rytíři porazili Dynamo. Otevřeli si dveře do extraligy?

Hokejoví rytíři se poprvé v baráži představili na ledě jejího lídra pardubického Dynama a vyhráli 4:1 (0:1, 3:0, 1:0). V polovině soutěže o extraligu jsou blízko vytouženému postupu. V pátek jedou na led třetího Chomutova, na který mají v tabulce náskok pěti bodů. Poslední zůstávají České Budějovice. 

Domácí byli v první periodě podle očekávání aktivnější ve střelbě na bránu. Devět střel rytíři zblokovali, deset jich prošlo na Cikánka, z toho jedna, Sýkorova bomba z osy, pronikla do sítě. Kladenští trefili Kacetla devětkrát, jeden jejich pokus Dynamo zablokovalo. 

Famózní Cikánek si v druhém dějství už poradil se všemi pokusy. Vlil klid do žil svých spoluhráčů a ti začali řádit. Nejprve vyrovnal z trestného střílení Svedlund, kterého domácí zastavili v sólovém nájezdu, pak vložil do dráhy puku hokejku Bláha a v závěru třetiny pohotově skóroval bijec Hajný. 

V poslední třetině promáchl vyloženou šanci Jágr, domácí Machala či Sýkora. A tak si při power play Dynama připsal branku také Plekanec...

Branky a nahrávky: 4. P. Sýkora (M. Kratochvil) – 27. Svedlund, 34. Š. Bláha (Lakos, T. Kaut), 37. Hajný (Š. Bláha).

HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Klouček) – Holland, Eklund, Schaus, Mikuš, Porseland, J. Zdráhal, Nedbal – P. Sýkora, Ihnačák, M. Kratochvil – Hovorka, Mandát, Rolinek – L. Horký, Poulíček, Machala – J. Kloz, Marosz, Perret.

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – J. Říha, Kehar, Nash, Zajíc, Lakos, P. Hořava – Jágr, Plekanec, Zikmund– Redlich, Vampola, J. Strnad – Melka, Machač, Svedlund– Hajný, T. Kaut, Š. Bláha – Jelínek.

Diváků: 10194 - vyprodáno.

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí