Rytíř Říha: Musíme dvakrát porazit Motor

Včerejší barážový duel s Pardubicemi (3:5) si kladenští rytíři prohráli téměř sami. Nelze upřít hokejové umění hostů, ovšem vedení o dvě branky kladenští hokejisté ztratili hlavně po svých chybách. Podobně příčinu prohry pojmenoval také obránce Kladna Jiří Říha. 

Pomalu jste mohli začít chystat oslavy postupu, ale ztratili jste vyhraný zápas...
Vyrobili jsme tři chyby na modré lajně, zůstali nám nepohlídaní hráči před bránou a bylo po výhře... 

Držíte v tabulce náskok pěti bodů na Chomutov. Tohle byste nemuseli ztratit...
Poslední krok bývá nejtěžší a v zápase proti Pardubicím se to potvrdilo. Je to veliká škoda. Hlavy nevěšíme. V úterý je nový zápas.

Před utkáním s Dynamem jste měli šňůru výher. V čem se lišily ve výkonu od včerejší porážky?
Určitě ne v tom, že bychom včera hráli špatně. Podali jsme velmi dobrý výkon. Rozdíl jestli nějaký je, tak asi ten, že jsme možná měli v hlavách, že nad Dynamem vedeme už o dva góly v poslední třetině...

Jsou souboje v baráži z pohledu obránce nadmíru tvrdé?
Jsou rychlejší než v play off první ligy. Všichni se rvou o všechno, jde o hokejový život. Vysoká tvrdost k soubojům patří. Osobně si dávám pozor, abych zbytečně svůj tým neoslabil. 

Hrajete dvakrát za sebou s Motorem České Budějovice, kterému vyhlídky na postup zmizely. Nemusí s Kladnem o nic hrát. Bude to s ním o to těžší?
Nemůžeme přemýšlet o tom, že by to s Motorem mohlo teď být lehčí, nebo těžší, že jim o nic nejde. Musíme je dvakrát porazit. 

Kdyby se povedlo s Kladnem extraligu vybojovat - zůstanete rytířem, nebo se vrátíte do Mladé Boleslavi či Jihlavy?
Do Boleslavi se nevrátím. O své budoucnosti jsem se ještě v klubu  s nikým nebavil. Uvidím, co bude. Určitě se po sezoně budu bavit s Jaromírem Jágrem jako s majitelem klubu. Počkejme zbývající čtyři zápasy baráže. 

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí