Rytíř Vampola: Budějovice nám nic nedarují

Před jeho bojovností násobenou hokejovým uměním mistra světa smeká v každém domácím barážovém utkání zaplněný kladenský stadion. Dnes ho s rytíři čeká poslední souboj s týmem, ve kterém strávil minulou sezonu. A už po dnešním utkání může být i jeho zásluhou jasné, zdali je kladenský klub opět extraligový, nebo si na postupovou jistotu ještě další dvě kola počká. Tváří týdne je útočník Petr Vampola (37). 

Zažil jste v hokeji postupy a vybojoval titul mistra světa. Dají se pocity, které jste tehdy prožil, srovnat s tím současným z očekávání extraligy, která je hodně blízko?
Pocit je to příjemný, ale pořád ještě není nic hotového! Do Kladna jsem šel s tím, že chci postoupit do extraligy. Teď jsme blízko. Nerad bych, abychom se rok všichni dřeli a nepovedlo se to. Angažmá v Kladně si moc vážím. Asi je to má poslední sezona, takže si velmi přeju zakončit ji úspěchem (usmívá se). 

Trošku z toho cítím, že byste se snad nechal přemluvit k sezoně navíc... Aspoň většina fanoušků by si to jistě přála. 
Nad tím teď zrovna nepřemýšlím. Teď jdu jako součást týmu za postupem. Jsem v tomhle mužstvu rád. Máme výbornou partu, výborné hokejisty, kteří berou pár korun a odvádějí pro klub neskutečnou práci. Moc jim přeju, aby nakoukli do velkého hokeje. Tohle je nyní můj největší hokejový hnací motor. 

Bolí tahle baráž?
Bolí. Když do toho dáváte všechno a dřete pro tým, tak bolí.

Jaké to podle vás bude dnes v Českých Budějovicích? 
Vůbec netuším. Jedeme tam pro výhru. Ale Budějovičtí, myslím, nás budou chtít doma porazit, nic nám nedarují. 

-red-

Foto: Jiří Hokův

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí