Rytíři poslední domácí zápas prohráli v prodloužení

Kladenští hokejisté prohráli v předposledním kole baráže s Chomutovem 1:2 (0:0,1:0,0:1 - 0:1).

Kladno nastoupilo do zápasu za velikého potlesku vyprodaného zimního stadionu, s jednotným chorálem „Už jsme zase extraligoví“ a Brízgalou v brance. Naopak na střídačce hostů chyběl trenér Vladimír Růžička.

Domácí vlétli do utkání a z větší části se první dějství hrálo v obranném pásmu pirátů. Chomutovští tlak domácích nezvládali, faulovali a dokonce rytířům darovali přesilovou hru 5 na 3, kterou ale Kladno nevyužilo.

Domácí ve druhé třetině polevili a dovolili Chomutovu protiakce. Nakonec rytíři po velikých šancí prolomili střelecké neštěstí a v půlce utkání vedli 1:0.

I v poslední dvacetiminutovce mělo Kladno navrch a k výhře jim pomáhal domácí kotel, který skandoval každé jméno hráče na dnešní soupisce. Ke konci základní hrací doby se domácí brankář zranil a byl vystřídán Lukášem Cikánkem. Hosté zkoušeli ještě z posledních sil hru bez brankáře a stav vyrovnali. Navíc se pak radovali také v prodloužení a z Kladna si odvážejí dva body.

Rytíři pro své věrné fanoušky potom připravili oslavu extraligy přímo s nimi na ledě.

Poslední kolo baráže odehrají Rytíři v úterý 23. dubna venku proti Pardubicím od 18.30 h.

Branky a nahrávky: 31. Redlich (Plekanec, Říha) -59. Šťovíček (Chlouba, Huml), 62. Koblasa

Rytíři Kladno: Brízgala (Cikánek) – Zelingr, Říha, Zajíc, Nash, Hořava, Lakos – Zikmund, Plekanec, Jágr – Strnad, Vampola, Redlich – Svedlund, Machač, Melka –  Bláha, Kaut, Hajný – Jelínek.

Piráti Chomutov: Pavlát (Stezka) – Kovář, Flemming, Štich, Knot, Trefný, Blaha, Zeman – Tomica, Huml, Stránský – Koblasa, Klhůfek, Svoboda –  Dlouhý, Šťovíček, Chlán – Chrpa, Chlouba, Ouřada.

Diváci: 5 200 (vyprodáno)

Nikola Kroupová

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí