Tomáš Knotek: Překvapilo mě, jak lehce Kladno zvládlo baráž

V Kladně přičichl k hokejové extralize, v Hradci Králové se jí naučil hrát a v Mladé Boleslavi vyzrál. Útočník Tomáš Knotek (29) začne příští extraligovou sezonu v dresu Energie Karlovy Vary. V klubu by měl prodat získané zkušenosti.

V posledních dvou štacích jste se potkal s trenérskými veličinami z Kladna Václavem Sýkorou a Miloslavem Hořavou. Co jste si od nich vzal do hokejového vínku?
Především jsem měl tu čest poznat obrovské trenérské osobnosti. Oba jsou skvělí. Naposled jsem hrál pod panem Hořavou, tak v sobě mám na jeho trénování ještě dost čerstvé vzpomínky. Samozřejmě jeho asistenti Pavel Patera a Radim Rulík ho skvěle doplňovali. Pan Hořava mi ale dal do budoucnosti z hokeje nejvíc. Pod nimi jsem zažil největší hokejovou školu. Když jsem si myslel, že jdu naplno, přesvědčil mě, že můžu ještě přidat... Hodně nás upozorňovali na herní detaily a dbali na jejich precizní zvládnutí. 

Působili tak i mimo led?
Hlavně mimo něj (usmívá se). Perfektně nás připravili na každý zápas.

S Pavlem Paterou jste si v Kladně zahrál extraligu. Liší se Patera jako trenér od Patery hráče?
Jako trenér mi za chyby vyčinil možná víc než ostatním, právě proto, že mě znal. Moc rád jsem ho poznal v obou rolích. A jako trenér je klidnější (směje se). 

Jakou úlohu byste ve Varech měl plnit?
Mladému týmu bych měl pomoct svými zkušenostmi, i když zase nejsem tak hokejově starý, abych na sobě přestal pracovat. 

V Boleslavi jste skončili sezonu dřív než Kladno baráž. Naskytla se možnost, že se vrátíte hrát domů?
Když jsem jednal o tom, kde budu v další sezoně, hrálo Kladno semifinále s Jihlavou. Nabídku Energie jsem přijal jako novou výzvu ve své kariéře. Kladno mě posléze velmi příjemně překvapilo, jak lehce baráž zvládlo.

-red- 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí