Petr Kadeřábek: Nabídneme z hokeje celodenní informace

Český rozhlas Radiožurnál připravil z nadcházejícího mistrovství světa v hokeji ojedinělý projekt přenosů i zajímavostí. Z těch, kdo je přímo v místě od zítřka do posledního dne šampionátu připraví, jsou také tři Kladeňané. Jedním z nich je Petr Kadeřábek, mimo jiné specialista na kladenský hokej i volejbal. 

Co posluchačům z dějiště turnaje nabídnete?
Když si na internetu, v DAB či mobilní aplikaci naladíte Radiožurnál sport, uslyšíte celé dny jenom o sportu. Všechny zápasy jak v Košicích, tak v Bratislavě, přičemž utkání českého týmu samozřejmě v přímém přenosu, ostatní v modelu s mikrofonem za hokejem. Mimo utkání nabídneme rozhovory se zajímavými hosty, z historie sportu, pikošky ze zákulisí, svůj čas dostanou také naši bývalí reprezentanti Patrik Eliáš a Ondřej Pavelec. Ti budou, každý obden, glosovat uplynulý den na mistrovství. Vedle hokeje se na Radiožurnálu sport dozvíte závěr naší fotbalové ligy i informace z ostatních sportů, ve kterých mají Češi zastoupení. A posluchači nepřijdou ani o dopravní zpravodajství Zelená vlna.

V kolik hodin zítra, v úvodní den turnaje, začínáte vysílat? 
První informace od nás uslyšíte už v šest hodin ráno. Hodně posluchačů, myslím, bude v tento čas za volantem (usmívá se). 

Kdy uslyšíme přímo Petra Kadeřábka?
S Františkem Kunou, rodákem z Lán, máme na starost český tým a skupinu v Bratislavě. V hlavním městě Slovenska jsme si zřídili studio s fanzónou. Odtud také například Patrika Eliáše s Ondrou Pavelcem uslyšíte. Patrika už zítra, Ondru v sobotu. 

Jste na svém devátém hokejovém mistrovství. Na Slovensku podruhé. Jak umí Slováci zorganizovat světový šampionát?
Opravdu skvěle. To je, jako byste byli na mistrovství v Praze (usmívá se). Slováci hokej milují. Po zkušenostech z roku 2011 takticky uvolnili Bratislavu Čechům a v základní skupině šli hrát do Košic. Čekám, že za našimi hráči přijede skutečně veliké množství fanoušků. 

A váš tip na celkové pořadí?
Češi po vítězném zápase s Ruskem získají bronz. Po sedmi letech půstu konečně přivezou medaili. Mistrovství vyhrají podle mne Švédi před Finy. 

-red-

Odkaz na vyhledání stanice Radiožurnál sport: http://prehravac.rozhlas.cz/radiozurnal-sport/embedded

kaderpetr

Petr je na upoutávce Radiožurnálu vlevo

kaderradio

Radiožurnál vybavil své reportéry dresy. Každý z týmu má na něm svoje jméno

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí