Bývalý hokejový reprezentant, kladenský odchovanec a současný hráč extraligového Hradce Králové Radek Smoleňák (32) se dal při hokeji se svojí manželkou na podnikání v nečekaně něžném oboru.

Proč se známý hokejový tvrďák dal na podnikání v dětských pokojíčkách?
S manželkou milujeme malé děti. Sami jednou chceme mít tisíc dětí (směje se). Často jsme se bavili i o zařizování dětského pokojíčku a z toho pak vyplynulo i naše společné podnikání v tomhle něžném oboru. Já si u toho ohromně odpočinu od hokeje. Starám se o papírování a peníze, manželka o design.

Dětské pokojíčky si, předpokládám, připravujete také pro sebe, až budete mít vlastní děti.
Jasně (směje se). Mám šikovnou paní, která všechno zařídí, takže by bylo smutné, kdybychom pro naše děti nevytvořili také to nejhezčí prostředí. 

Máte vzorovou místnost, kam se rodiče mohou přijet podívat?
Nemáme, všechno nabízíme přes internet z našeho e-shopu a zájem je veliký. Většina našich klienetů si vybavení od nás dává na své instagramy. Uvidíme, jestli zřídíme i showroom nebo rovnou kamenný obchod. 

V čem jste v nabídce výjimeční?
Děláme to srdcem. Nejen z lásky k dětem, ale i proto, že nás tohle neskutečně chytlo. Myslím, že je znát, že na tomhle oboru nejsme finančně závislí. Moc nás to baví. 

Hokejovou kariéru jste nyní zasvětil Hradci Králové, kde pokračujete i další sezonu. Jaký je váš hokejový cíl?
Vzhledem k tomu, jak kvalitní máme tým, tak mám reálný cíl získat mistrovský titul (usmívá se). 

A pak konec kariéry?
To neplánuji. Pokud nebudu na ledě extrémně trapný, tak chci hrát co nejdéle. Jednou bych si totiž chtěl ještě zahrát za Kladno. Když to šlo, tak jsem se byl podívat na každý domácí zápas rytířů. Doufám, že se jim v extralize bude dařit. Držím jim palce, ale šetřit je ve vzájemném zápase určitě nebudu (směje se). 

V minulosti jste hrál na mistrovství světa, které se v příštích dnech odehraje na Slovensku. Jak tipujete medailová místa?
Přiznávám, že hokej teď moc nesleduji a po pravdě, kdyby nepřijel můj kamarád Jakub Voraz Voráček, tak bych asi dál ani nesledoval. Takže vše mám zprostředkované od něj. První čtyři místa netuším, ale klukům přeji, aby si to užili na maximum a hráli pro tým. Jedině tak máme šanci na úspěch.

-red-

smoletakove

Takové podnikání Radkovi sedne