Ondřej Pavelec vysílá z Bratislavy každý druhý den

Loni po skončení sezony v NHL pověsil brankářské nádobíčko na hřebík a ukončil hokejovou kariéru. Od té doby si podle svých slov moc zahálení neužil. Nyní se k hokeji vrací jako glosátor Radiožurnálu sport z dějiště mistrovství světa na Slovensku. O své nové roli, návratu k chytání či budoucnosti vůbec se Ondřej Pavelec (31) vyjádřil v exkluzivním rozhovoru pro Vaše Kladno. 

Jak došlo k vaší spolupráci s Radiožurnálem?
Hledali hráče, kteří zažili mistrovství na Slovensku před osmi roky. Stejně jsem tam chtěl jet, takže jsme se snadno domluvili (směje se). 

Z Bratislavy jste tehdy přivezli bronz...
To bylo nádherný mistrovství. Bydleli jsme v hotelu přímo v útrobách bratislavského stadionu, takže jsme do kabiny mohli chodit v pantoflích. Škoda, že nám nevyšel semifinálový zápas se Švédskem. Kdoví, třeba bychom na Slovensku obhájili zlato z Německa. Ale v boji o bronz jsme přejeli Rusy, takže jsem spokojený. Měli jsme jeden z nejsilnějších týmů, který Česko na mistrovství světa postavilo.

Vstupy s vámi bude rozhlas vysílat od zítřka každý druhý den, ode dneška ve stejné periodě uslyšíme vašeho parťáka od mikrofonu Patrika Eliáše. Co od vás posluchači rádia především uslyší?
V patnácti minutách shrneme celkové dění na turnaji včetně prognóz, kdo třeba který tým může posílit. 

Chcete v roli hokejového komentátora pokračovat po šampionátu třeba v televizi?
To určitě ne. Dlouhodobě naši extraligu nesleduji a navíc jsem gólman, takže po mně nikdo nemůže chtít, abych komentoval, co dělají hráči v poli (směje se). 

Před rokem jste kariéru ukončil. Co jste od té doby všechno dělal?
Je toho hodně. Užívám si život bez hokeje. A mám ještě míň času, než jsme měl předtím. Ten rok utekl hrozně rychle. Převážně jsem jezdil po golfech a navštěvoval v Evropě fotbalové zápasy. A jak mě předtím nebavil hokej v televizi, tak jsem se na něj začal dívat. Pořád bylo co dělat a na nudu si rozhodně nemůžu stěžovat.

Dáte se na podnikání?
Určitě ne. S kamarády jsme si koupili sklípek a myslím, že zůstane jen u toho (směje se). Vstup do většího podnikání nechystám.

Láká vás návrat k hokejovému životu například v roli trenéra brankářů?
Trošku jsem už do toho nakoukl. Kdyby nějaká nabídka v tomto směru dávala smysl, nebránil bych se tomu. Nechci do něčeho vletět jen proto, že nemám zrovna co dělat.

Návrat ve výstroji do mistrovského zápasu tedy definitivně padá?
Chytat už nikdy nebudu. Chytání jsem definitivně pustil z hlavy. Mně hokej jako brankáři absolutně nechybí. 

Co říkáte návratu Kladna do extraligy?
Budu upřímný. Když jsem Kladno viděl v sezoně, neřekl bych, že postoupí. Neskutečně se zvedlo s příchodem Jágra a Plekance. Vyzdvihnu i brankáře Cikánka, který chytal výborně. Tým hodně držel. 

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí