Hokejový šampionát a tipy agenta Machaly

Josef Machala (na snímku vlevo s Ondřejem Pavelcem a vpravo s Michaelem Frolíkem), bývalý hráč Kladna či Jihlavy, patří k uznávaným hokejovým agentům. Vždyť jenom v NHL měl v této sezoně ve hře dvanáct hráčů, další mu brázdí ledy v Evropě. Na mistrovství světa na Slovensku bude sledovat v českém výběru tři své svěřence Michaela Frolíka, Filipa Hronka a Radka Faksu. Nás zajímá jeho pohled na vyhlídky českého týmu a tipy, jak mohou dopadnout první nejzajímavější zápasy na šampionátu. 

Může se český výběr dostat na medailové příčky? 
Stát se to může. V play off bude záležet i na štěstí. Jsem rád, že mám na mistrovství tři hráče a věřím, že týmu k medaili výrazně pomohou. Škoda, že nemohl přiletět i Roman Polák.

Všichni vaši hráči na mistrovství jsou z NHL. Rýsuje se v blízké budoucnosti pro reprezentaci někdo z vašich svěřenců hrajících českou extraligu?
Momentálně nikoho takového nevidím. I když kladenský Ladislav Zikmund je hodně šikovný útočník. V první lize vsítil přes třicet branek a to není málo!

Jste hokejový znalec. Natipujte pro naše čtenáře atraktivní zápasy na šampionátu ode dneška do neděle.
Jako první z těch atraktivních je na programu utkání Finsko - Kanada. Kanaďané se budou rozehrávat a Finové jsou mladí bojovníci. Tipnul bych remízu. Po nich hrajeme se Švédy. Ti jsou na rozdíl od naší obrany velmi silní. Dal bych neprohru Seveřanů. Ve stejný čas začíná zápas Slováků s Amerikou. Slovensko mne v přípravě zklamalo. Riskl bych neprohru Američanů. Ze zítřejšího programu vidím povinné vítězství našich barev nad Nory. Zajímavý bude duel Slováků s Finy. Přikláním se k výhře Finů. 

-red-

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí